Κόμμα του Ζελένσκι: «Τουρκία και ΗΠΑ να γίνουν εγγυητές ασφάλειας της Ουκρανίας»

Το κυβερνών κόμμα στην Ουκρανία πρότεινε να είναι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εγγυητές ασφαλείας

Το κυβερνών Κόμμα ¨Υπηρέτης του Λαού¨ στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ¨Είναι σαφές ότι δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ τα επόμενα 15 χρόνια» και πρότεινε η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες γειτονικές χώρες να γίνουν εγγυητές της ασφάλειας.

Το Κόμμα¨Υπηρέτης του Λαού¨ , που βρίσκεται στην εξουσία στην Ουκρανία, παρουσίασε νέες εγγυήσεις ασφαλείας για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας. Στη δήλωση του κόμματος, η Τουρκία συγκαταλέγεται στις πιθανές εγγυήτριες χώρες.

Στην δήλωση αναφέρεται πως “Το ΝΑΤΟ δεν θα είναι έτοιμο να δεχθεί την Ουκρανία για τουλάχιστον τα επόμενα 15 χρόνια, το κατέστησε σαφές” και τονίζει ότι η ασφάλεια της Ουκρανίας θα πρέπει να είναι εγγυημένη με μια σταθερή συμφωνία. Αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι παράλληλα με την Τουρκία και τις ΗΠΑ κάποιες γειτονικές χώρες θα μπορούσαν να προστατεύουν την Ουκρανία στο στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό πεδίο.

Στην ανακοίνωση του κόμματος, τονίστηκε ότι η Ρωσία θα πρέπει επίσης να υπογράψει αυτές τις εγγυήσεις και να αναγνωρίσει νομικά την κυριαρχία της Ουκρανίας. Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι οι περιοχές της Κριμαίας, του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ δεν θα γίνουν δεκτές ούτε καν θεωρητικά.

Τουρκικά Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί