ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ φτάνουν σε λιμάνια της Φινλανδίας

Τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ έφτασαν στο λιμάνι Τούρκου της νοτιοδυτικής Φινλανδίας τη Δευτέρα για εκπαίδευση με το ναυτικό της Φινλανδίας,

καθώς το Ελσίνκι εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

Η λετονική ναρκαλιευτική εταιρεία LVNS Virsaitis και τα ναρκαλιευτικά ENS Sakala της Εσθονίας και η ολλανδική HNLMS Schiedam θα εκπαιδευτούν με δύο πλοία από τον παράκτιο στόλο της Φινλανδίας, ανέφεραν οι φινλανδικές αμυντικές δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

Η διήμερη άσκηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου, θα προετοιμάσει τα φινλανδικά πλοία για να συμμετάσχουν στις δυνάμεις απόκρισης του ΝΑΤΟ το 2022 και θα επικεντρωθεί σε “αντίμετρα ναρκών και σε πολυεθνικό πλαίσιο”, ανέφερε η δήλωση.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε στις 13 Απριλίου ότι η χώρα της θα λάβει μια απόφαση τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με το εάν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, προκαλώντας μια οργισμένη απάντηση από τη Ρωσία.

Η Φινλανδία και η γειτονική Σουηδία είναι στενοί εταίροι με το ΝΑΤΟ, αλλά απέφευγαν να ενταχθούν στη συμμαχία 30 μελών, που ιδρύθηκε το 1949 για να αντιμετωπίσει τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

(φωτο:nato.int)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί