ΚΛΕΙΝΕΙ και η ΚΑΝΟΥΛΑ των ΗΠΑ για την Ευρώπη ως τα τέλη του χρόνου! Με ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ απειλείται η Γερμανία, vid

Τέλος το αέριο και για Γαλλία...

Πολύ άσχημα τα νέα από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη!  Η Freeport LNG, η αμερικανική εταιρεία -παγκόσμιος ηγέτης στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ότι μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της στο Τέξας, για την οποία σας είχε ενημερώσει το ΕΛ, ουσιαστικά δεν θα μπορεί να εξάγει LNG ως τα τέλη του χρόνου.

Η Freeport έχει ετήσια δυναμικότητα 15 εκατομμυρίων τόνων. Ο ημερήσιος όγκος παραγωγής της μπορεί να τροφοδοτεί ημερησίως 10 εκατομμύρια νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία δεν έδωσε καμία πληροφορία για τα αίτια της πυρκαγιάς. Η είδηση ​​της έκρηξης έκανε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ να υποχωρήσουν περίπου κατά 6%.

Ήδη, οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει κατά 20%, ενώ στην Ευρώπη απογειώνονται και μετά την ανακοίνωση της Gazprom για μείωση κατά 40% του φυσικού αερίου που αποστέλλεται στην Γερμανία.

Αυτό συμβαίνει επειδή, η εγκατάσταση της Freeport Texas λαμβάνει και επεξεργάζεται το 16% της συνολικής εξαγωγικής ικανότητας αμερικανικού  υγροποιημένου αερίου σε καθημερινή βάση. Αν όμως κλείσουν οι υποδομές για επισκευές, το φυσικό αέριο δεν θα έλθει στην Ευρώπη. Από το Freeport φεύγουν το 74% των φορτίων των ΗΠΑ προς την ΕΕ.

Εμπρός σε αυτές τις εξελίξεις, το Βερολίνο αρχίζει λούζει ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ!!! Ήδη η γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την απόφαση της Μόσχας να μειώσει τόσο πολύ το φυσικό αέριο, την ώρα που στην Γαλλία κόπηκε εντελώς!

O πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Klaus Müller, προειδοποιεί,  λόγω της έλλειψης φυσικού αερίου και των υψηλών τιμών, για «τεράστια κύματα σοκ» στην Γερμανία καθώς η έλλειψη φυσικού αερίου και οι υψηλές τιμές θα οδηγήσουν σε χρεοκοπίες!

«Οι τιμές του φυσικού αερίου για τα ιδιωτικά νοικοκυριά έχουν ήδη πολλαπλασιαστεί σε σύγκριση με την προπολεμική περίοδο. Οι ενοικιαστές μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Κύματα σοκ θα διασχίσουν τη χώρα. Οι τράπεζες θα ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους με δάνεια με δόσεις, οι προβληματικές εταιρείες απειλούνται με χρεοκοπία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί