Το πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει να προσελκύσει ξένους παραγωγούς να επιλέξουν για κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα το Ισραήλ, προωθήθηκε από την Ένωση Παραγωγών Τηλεόρασης και Κινηματογράφου της χώρας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς και με τους κλάδους του πολιτισμού, της οικονομίας και του τουρισμού.
«Είναι μια πολύ μεγάλη συμφωνία για το Ισραήλ και την τοπική τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία» δήλωσε ο Αντάρ Σαφράν, πρόεδρος της Ένωσης Ισραηλινών Παραγωγών Τηλεόρασης και Κινηματογράφου. Τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα φοροαπαλλαγής «θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας στους Ισραηλινούς και δεκάδες εκατομμύρια σεκέλ που θα επενδυθούν στην ισραηλινή οικονομία ως αποτέλεσμα της χρήσης υπηρεσιών όπως πτήσεις, ξενοδοχεία, τροφοδοσία, μεταφορές και άλλα».
Μόνο λίγες διεθνείς σειρές και ταινίες έχουν γυριστεί στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ενός επεισοδίου της ιταλικής εκπομπής «The Million Dollar Race», διαφημιστικού και μέρους του «Hit and Run», που προέρχεται από Ισραηλινούς δημιουργούς, επειδή δεν υπήρχε επιστροφή φόρου, ανέφερε ο Τζβίκα Γκότλιμπ, διευθύνων σύμβουλος του Ισραηλινού Συνδέσμου Παραγωγών, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν τώρα αρκετά ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότζεκτ στα σκαριά για γυρίσματα στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Variety.
«Αυτό το σημαντικό βήμα μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα που εστιάζει στη θετική επωνυμία του Ισραήλ στον κόσμο ως κέντρο γυρισμάτων διεθνών ταινιών και σειρών, χρησιμοποιώντας τους φυσικούς πόρους του και τις μοναδικές και ιστορικές τοποθεσίες που υπάρχουν στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευθύνης
- Εκπληκτικό εύρημα σε μουμιοποιημένη γυναίκα 2.500 ετών στη Ρωσία: Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι, λένε επιστήμονες
- Το Ιράν θα μπορούσε να αναλάβει δράση στο Στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αν δεχτεί πρόκληση, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Ποια χαρακτηριστικά κάνουν ορισμένους πλανήτες “καλύτερους” για να φιλοξενήσουν ζωή εκτός της Γης, σύμφωνα με μελετητές
- Το Ισραήλ αναφέρει ότι έπληξε στο Ιράν κέντρο ερευνών για στρατιωτικά υποβρύχια
- Δανία: Ο βασιλιάς ανέθεσε στη Μέτε Φρεντέρικσεν να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης
- Κατώτατος μισθός: Tο ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος









