• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κινέζος ΥΠΕΞ: «Εξωθούμαστε σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με τις ΗΠΑ»

Κινέζος ΥΠΕΞ: «Εξωθούμαστε σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο με τις ΗΠΑ»

Κίνα και ΗΠΑ εξωθούνται «στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου» από ορισμένες αμερικανικές πολιτικές δυνάμεις, προειδοποίησε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ουάσινγκτον ωθούν τις σχέσεις Κίνας και ΗΠΑ «στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους, την Κυριακή.

«Έχει φτάσει σε γνώση μας ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ επιχειρούν να θέσει σε ομηρία τις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ και να ωθήσουν τις δύο χώρες στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου» δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.


Ο ίδιος σημείωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να βρουν έναν τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Κίνας και κάθε ξένη ανάμιξη είναι απαράδεκτη.

Ο υπουργός κατήγγειλε επίσης τις αγωγές που κατατέθηκαν από τις αμερικανικές πολιτείες του Μισσούρι και του Μισισιπι εναντίον του Πεκίνου για την κινέζικη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν νομική βάση.

«Εκτός από την καταστροφή που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό, υπάρχει επίσης ένας πολιτικός ιός που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ» πρόσθεσε ο Γουάνγκ.


«Αυτός ο πολιτικός ιός είναι η χρήση κάθε ευκαιρίας για επίθεση και λεηλάτηση της Κίνας.

Ορισμένοι πολιτικοί αγνοούν εντελώς τα βασικά γεγονότα και έχουν κατασκευάσει πάρα πολλά ψέματα που στοχεύουν την Κίνα και έχουν κατασκευάσει πάρα πολλές συνωμοσίες».

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Πεκίνου είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα, αφότου οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα για ψευδή πληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό, ενώ η διαμάχη επεκτείνεται και σε άλλα ζητήματα, όπως το Χονγκ Κονγκ, εδαφικές διεκδικήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα και οικονομικά ζητήματα.

(sputniknews – φωτο:screenshot)