Κινέζος πιάστηκε να μεταφέρει λαθραία στο παντελόνι του πάνω από 100 ζωντανά… φίδια!(vid)

Ένας άνδρας συνελήφθη να προσπαθεί να περάσει λαθραία περισσότερα από 100 ζωντανά φίδια μέσω ενός αεροδρομίου στην ηπειρωτική Κίνα .

Ο επιβάτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε από τις αρχές, δεν χάρηκε που είδε την ασφάλεια του αεροδρομίου όταν τον σταμάτησαν να προσπαθεί να φύγει από το Χονγκ Κονγκ και να εισέλθει στη συνοριακή πόλη Shenzhen την Τρίτη.

Προσπαθούσε να περάσει από την πύλη «χωρίς να δηλώσει τίποτα» όταν τον σταμάτησαν.

Τα τελωνεία της Κίνας λένε ότι βρήκαν πολλές τσάντες κρυμμένες στις τσέπες του παντελονιού του, σφραγισμένες με ταινία, που περιείχαν 104 φίδια.

Τα φίδια ήταν μια ποικιλία ειδών και πολλά από αυτά δεν ήταν αυτόχθονα.

Το τελωνείο της Κίνας ανέφερε: «Κατά τον έλεγχο, οι τελωνειακοί ανακάλυψαν ότι οι τσέπες του παντελονιού που φορούσε ο επιβάτης ήταν γεμμάτες με έξι πάνινες σακούλες με κορδόνια περίσφιξης και σφραγισμένες με ταινία.


«Μόλις τις ανοίξαμε, διαπιστώσαμε ότι η κάθε τσάντα περιείχε ζωντανά φίδια σε όλα τα είδη των σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων.

«Όσοι παραβιάζουν τους κανόνες θα είναι … υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο».
Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους στον κόσμο για εμπορία ζώων, ενώ οι αυστηροί κανόνες βιοασφάλειας και ελέγχου ασθενειών απαγορεύουν σε οποιονδήποτε φέρνει μη ιθαγενή είδη στην Κίνα χωρίς άδεια.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα λαθρεμπορίας ζώων στη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας άνδρας πιάστηκε με δύο ενυδρίδες κάτω από το παντελόνι του, ένας άλλος άνδρας προσπάθησε να περάσει λαθραία 14 φίδια από το τελωνείο τον περασμένο Αύγουστο και νωρίτερα φέτος μια γυναίκα προσπάθησε να μεταφέρει περισσότερα από 400 σκαθάρια στη βαλίτσα της.

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί