Κίνδυνος γενικευμένης ΣΥΡΡΑΞΗΣ στην Ουκρανία! Νέες ΕΚΡΗΞΕΙΣ στο Ντονέτσκ – Ένας νεκρός στρατιώτης!

Υπαρκτό είναι πλέον το σενάριο για συμπλοκές Ρώσων και Ουκρανών στρατιωτών. Θα κάνει ζώνη ασφαλείας ο Πούτιν καταλαμβάνοντας περισσότερα εδάφη.

Να χαλάσουν το ήρεμο κλίμα των τελευταίων ωρών με την είσοδο των ρωσικών ειρηνευτικών στρατευμάτων επιχειρούν οι “θερμόαιμο” υποστηριχτές της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Το απόγευμα της Τρίτης, καταγράφηκαν νέες εκρήξεις καταγράφηκαν στο κέντρο του Ντονέτσκ ενώ ένας στρατιώτης στο Λουγκάνσκ έχασε τη ζωή του μετά από ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Η προέλευση των εκρήξεων δεν ήταν ξεκάθαρη, όμως διπλωματική πηγή είπε νωρίτερα στο Reuters ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ξαναρχίσει στην γραμμή επαφής μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Η είδηση κάνει τον γύρω των ειδησεογραφικών πρακτορείων και υπάρχουν φόβοι για γενικότερη κλιμάκωση ανάμεσα στους ρωσόφωνους αυτονομιστές, τους Ουκρανούς στρατιώτες και (πλέον) τα ρωσικά στρατεύματα που μπαίνουν στο Ντονμπάς.

Νωρίτερα η Μόσχα ξεκαθάρισε πως οι αναγνωρισμένες ανεξάρτητες περιοχές θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σημεία τα οποία ελέγχουν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές.

Ρωσία: «Δεν στέλνουμε προς το παρόν στρατεύματα σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ»

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία «προς το παρόν», αλλά θα το κάνει σε περίπτωση «απειλής», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών την Τρίτη, αφότου το κοινοβούλιο της Μόσχας επικύρωσε «συμφωνίες συνεργασίας» με τις δυο αυτονομιστικές δημοκρατίες της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο είπε ότι οι συμφωνίες με Ντονέτσκ και Λουχάνσκ περιλαμβάνουν την παροχή «στρατιωτικής βοήθειας», αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η «σπέκουλα» για την ανάπτυξη στρατευμάτων.

«Προς το παρόν, κανείς δεν σχεδιάζει να στείλει κάτι πουθενά. Εάν υπάρχει απειλή, τότε θα παράσχουμε βοήθεια σύμφωνα με τις κυρωμένες συνθήκες».

(φωτο:unsplash)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί