Η δράση της Ουκρανίας που επιτίθεται στην Ρωσία χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλου βεληνεκούς που παρέχονται από τις ΗΠΑ «μπορεί να ερμηνευθεί από την Ρωσία ως άμεση επίθεση από τις ΗΠΑ, από το ΝΑΤΟ, σε ρωσικό έδαφος», λέει στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ.
Μια τέτοια επίθεση, εξηγεί ο Ritter, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προοίμιο μιας «μεγαλύτερης στρατιωτικής εισβολής» με στόχο την επίτευξη του απώτερου στόχου των ΗΠΑ, «την στρατηγική ήττα της Ρωσίας».
«Η Ρωσία έχει καταστήσει σαφές ότι ως πυρηνική δύναμη, όχι μόνο δεν θα νικηθεί, αλλά δεν μπορεί να ηττηθεί στρατηγικά – γιατί αν εμφανιζόταν μια τέτοια πιθανότητα, η Ρωσία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο! Αυτό θα σημάνει γενικό πυρηνικό πόλεμο»,τονίζει ο Ρίτερ.
Ο Ρίτερ υπενθυμίζει επίσης τις προειδοποιήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αμφισβήτησε την πεποίθηση των ΗΠΑ ότι μια σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ θα περιοριζόταν στην Ευρώπη και είπε ότι είναι δυνατόν να υπάρξουν ρωσικά αντίποινα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, άπαξ και ξεσπάσει σύγκρουση!
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση, που θα μπορούσε να δημιουργήσει γρήγορα τις συνθήκες που ευνοούν όχι περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, αλλά έναν γενικό πυρηνικό πόλεμο, μια παγκόσμια καταστροφή! Και όλο αυτό γιατί; Επειδή οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν είναι ειλικρινείς για την κατάσταση στην Ουκρανία σήμερα», υπογραμμίζει ο Ritter.
Η Ουκρανία έχει ήδη «χάσει τον πόλεμο», προσθέτει, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Κίεβο για να προσπαθήσει να «γείρει τη ζυγαριά» υπέρ του!
«Το μόνο που θα κάνει είναι να προκαλέσει τη Ρωσία να διευρύνει αυτή την σύγκρουση, ώστε να μην πληρώσει μόνο η Ουκρανία το τίμημα, αλλά η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος», καταλήγει ο Ritter.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άνδρες
- Μητσοτάκης: Τα βιβλία που επέλεξε να διαβάσει στις γιορτές ο πρωθυπουργός – “Από πού να ξεκινήσω;”
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
Κύρια Θέματα









