Κίνα-Βόρεια Κορέα: Προώθηση στη διμερή συνεργασία των δύο χωρών

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κινεζικής Εθνοσυνέλευσης Ζάο Λετζί σε μία ομιλία του στην Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με μία χθεσινοβραδινή αναφορά του επίσημου κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua

Η κινεζική ηγεσία έχει την θέληση να συνεργαστεί με την ηγεσία της Βόρειας Κορέας για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την προώθηση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Ζάο πραγματοποιεί μία επίσημη επίσκεψη καλής θέλησης στην Βόρεια Κορέα από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, ενώ μίλησε στην εναρκτήρια εκδήλωση για το Έτος Φιλίας Κίνας-Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το Xinhua.

Ο Ζάο είναι ο πιο υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Βόρεια Κορέα από το 2018, όταν ο Λι Ζανσού παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας.

Οι ηγέτες των δύο χωρών έχουν συναντηθεί πέντε φορές κατά τα τελευταία χρόνια, επεσήμανε ο Ζάο.

“Ανεξάρτητα από τις μεταβολές καταστάσεων που υπάρχουν στην διεθνή κατάσταση, η παραδοσιακή φιλία μεταξύ της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, που δρομολογήθηκε και καλλιεργήθηκε από τους ηγέτες της παλαιότερης γενιάς, των κομμουνιστικών κομμάτων των δύο χωρών, παραμένει βαθιά ριζωμένη και δυνατή, στην διάρκεια του χρόνου”, τόνισε ο Ζάο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί