Κίνα – Σιντζιάνγκ: Τέσσερις αγνοούμενοι μετά τις ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ ένα αυτοκίνητο βρέθηκε βυθισμένο στα νερά μετά τις ξαφνικές πλημμύρες που προκλήθηκαν στην ορεινή περιοχή Τσανγκτζί, στην Σιντζιάνγκ της Κίνας

μετέδωσε κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, την ώρα που καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις σε διάφορα μέρη της χώρας προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές και μαζικές απομακρύνσεις κατοίκων.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Τσανγκτζί, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Σιντζιάνγκ, ανακοίνωσαν ότι οι καταρρακτώδεις βροχές στον δήμο Μιαοέργκου προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις από τις οποίες αποκλείστηκαν δρόμοι, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και βρήκαν ένα αυτοκίνητο, αλλά τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, πρόσθεσε το δίκτυο. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τη διάσωσή τους.

Για μέρες, ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες στις επαρχίες Τζιανγκσί και Γκουιτζόου, τις παράκτιες επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Φουτζιάν, και την περιφέρεια Γκουανγκσί. Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 9 ανθρώπους, ενώ αγνοείται η τύχη 17, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τις αρχές.

Οι απώλειες κατά την ετήσια περίοδο πλημμυρών το καλοκαίρι στην Κίνα έχουν μειωθεί πάρα πολύ από χιλιάδες που ήταν ετησίως τη δεκαετία του ’90 χάρη στις βελτιώσεις στις υποδομές ελέγχου των πλημμυρών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής φραγμάτων.

Σήμερα οι αξιωματούχοι της Γκουανγκσί αναβάθμισαν προειδοποίηση για πλημμύρες, σύμφωνα με το CCTV, διευκρινίζοντας ότι γύρω στους 23.600 ανθρώπους έχουν πληγεί σε 10 κομητείες και ότι οι άμεσες οικονομικές ζημίες από την καταστροφή σπιτιών και την απώλεια σοδειών λόγω των βροχοπτώσεων υπολογίζονται γύρω στα 10,22 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ).

Προειδοποιήσεις για ξαφνικές πλημμύρες εκδόθηκαν επίσης στις επαρχίες Τζεζιάνγκ και Τζιανγκσί, όπου καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν σε πολλά μέρη για δύο συνεχόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες αναμένουν κι άλλες ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιφέρεια Γκουανγκσί και τις επαρχίες Τζιανγκσί, Φουτζιάν, Τζεζιάνγκ και Ανχούι, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερες κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Η στάθμη των υδάτων σε πολλούς ποταμούς έχουν υπερβεί τα προειδοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα επίσης με κρατικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί