Μαίνεται ακόμα ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή και δεν δείχνει να υπάρχει φως στο τούνελ, τουλάχιστον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ!
Τα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται ακόμα και σήμερα με την πρωτοβουλία της Κίνας τον περασμένο μήνα, όπου οι ηγέτες μεγάλων παλαιστινιακών φατριών -συμπεριλαμβανομένων της Χαμάς και της Φατάχ- υπέγραψαν την Διακήρυξη του Πεκίνου για τη σύσταση μιας «μεταβατικής εθνικής κυβέρνησης συμφιλίωσης» που θα κυβερνήσει μετά τον πόλεμο στην Γάζα.
Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως ορόσημο και ως το πρώτο βήμα προς την προσέγγιση μεταξύ των παραδοσιακών αντιπάλων, οι οποίοι έχουν αφήσει πίσω τις διαφορές τους προς το συμφέρον του πολιορκημένου παλαιστινιακού λαού.
Η Κίνα συγκέντρωσε 14 διαφορετικές παλαιστινιακές ομάδες και τις βοήθησε να σχηματίσουν μια κυβέρνηση ενότητας για να κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος της σύγκρουσης!
Κινέζοι διπλωμάτες αναμένουν ότι ο δρόμος προς την ειρήνη στην Μέση Ανατολή θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις:
- Φάση 1: «Επίτευξη συνολικής, διαρκούς και βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας το συντομότερο δυνατό και διασφάλιση πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια και σε επιχειρήσεις διάσωσης στο έδαφος.
- Φάση 2: «Κοινές προσπάθειες για την διαχείριση της Λωρίδας της Γάζας μετά την σύγκρουση με βάση την αρχή «Οι Παλαιστίνιοι κυβερνούν την Παλαιστίνη».
- Φάση 3: «Βοηθώντας την Παλαιστίνη να γίνει πλήρες μέλος του ΟΗΕ και να εφαρμόσει την λύση των δύο κρατών.
Παράλληλα το Πεκίνο προσπαθεί να διαμεσολαβήσει διπλωματικά και στο θέμα της Ουκρανίας!
Υπάρχει, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, η προοπτική, άπαξ και νικήσει η συμμαχία Τραμπ-Κένεντι στις ΗΠΑ, η Κίνα μαζί με την Ρωσία και την συνεργασία ή την ανοχή της Ουάσινγκτον να οδηγήσουν τον πλανήτη στην επόμενη μέρα της λεγόμενης «παγκόσμιας ειρήνης»! Για την ώρα αυτό το σενάριο φαντάζει το πιο «ανώδυνα εφαρμόσιμο», σε περίπτωση που αποφασιστεί από τα κέντρα εξουσίας να μην οδηγηθεί η κατάσταση ανεξέλεγκτα στα άκρα!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS S
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κινητοποιήσεις στη Γερμανία κατά της επιστροφής της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας
- Νέος χαμός με Ζελένσκι εν μέσω συνέντευξης! Μιλούν για «στημένο σόου» – Video
- Θ. Κοντογεώργης: Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη
- Πρώην στρατιώτης 90 ετών ταξιδεύει σε όλη την Κίνα με βαν με την 86χρονη σύζυγό του!
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν την νύχτα 71 drones της Ουκρανίας
- Τρία drones φέρονται να εθεάθησαν πάνω από πυρηνικό εργοστάσιο στο Βέλγιο
- Κυβέρνηση Τραμπ: Όσο συνεχίζεται το Shutdown τόσο θα μειώνονται δραστικά οι πτήσεις
- Ο Μιλέι σε….χορευτικό ρυθμό αλά Τραμπ στο θέρετρό του στη Φλόριντα, vid
- Χαμός με τις σπάνιες γαίες! Τι αναφέρεται για Γερμανία και Βολιβία
- Χωρίς μετρό από σήμερα και για ένα μήνα η Θεσσαλονίκη









