• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κίνα: Απαλλάχθηκε παρουσιαστής για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Κίνα: Απαλλάχθηκε παρουσιαστής για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Μία από τις πιο προβεβλημένες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης κατέπεσε σε δικαστήριο του Πεκίνου καθώς οι δικαστές αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να στοιχειοθετήσουν υπόθεση σε βάρος ενός από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς παρουσιαστές της χώρας.

Η Zhou Xiaoxuan – περισσότερο γνωστή στη χώρα της με το διαδικτυακό της ψευδώνυμο Xianzi – προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση το 2014.

Η Xianzi αποφάσισε να μιλήσει και να γράψει για την εμπειρία της το καλοκαίρι του 2018, τότε που στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αρχίσει οι διώξεις σε βάρος του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η Xianzi ανέβασε ένα κείμενο 3.000 λέξεων στον λογαριασμό της στο WeChat λέγοντας ότι ήταν εν μέρει μια πράξη αλληλεγγύης σε μια παιδική της φίλη, θύμα βιασμού.

Το 2014 η Xianzi ήταν 25 ετών και εργαζόταν ως ασκούμενη στο κρατικό δίκτυο CCTV. Η Xianzi κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία της πρότεινε να αποσύρει την κατηγορία καθώς ο κύριος Zhu είναι από τους πιο καταξιωμένους δημοσιογράφους στη χώρα και άρα στο απυρόβλητο.

(cnngreece / photo: screenshot)