Οι διμερείς συνομιλίες ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν άρχισαν σήμερα στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στην ανατολική Ρωσία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι συνομιλίες διεξάγονται στην αίθουσα διαπραγματεύσεων του κοσμοδρομίου παρουσία αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ διευκρινίζεται πως στις συνομιλίες συμμετέχει και ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
Ο Κιμ είπε στον Πούτιν πως η Ρωσία διεξάγει έναν ιερό πόλεμο με τη Δύση και ότι οι δύο χώρες θα δώσουν μαζί τη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού.
«Η Ρωσία διεξάγει μια ιερή μάχη για να προστατεύσει την κυριαρχία της και την ασφάλειά της… εναντίον των ηγεμονικών δυνάμεων», δήλωσε ο Κιμ στον Πούτιν μέσω διερμηνέα.
«Θα υποστηρίζουμε πάντα τις αποφάσεις του προέδρου Πούτιν και της ρωσικής ηγεσίας… και θα είμαστε μαζί στη μάχη εναντίον του ιμπεριαλισμού».
Πριν από την έναρξη των συνομιλιών, ο Πούτιν υποσχέθηκε να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να κατασκευάσει δορυφόρους και ξενάγησε τον Κιμ στην πιο σύγχρονη εγκατάσταση διαστημικών εκτοξεύσεων της Ρωσίας.
Ο Κιμ έφθασε σιδηροδρομικώς στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα δάση της ανατολικής Ρωσίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Κίνα, αφού πέρασε τα σύνορα με τη Ρωσία νωρίς χθες, Τρίτη, το πρωί.
Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν, αν η Ρωσία θα βοηθήσει τον Κιμ να κατασκευάσει δορυφόρους, ο Πούτιν απάντησε:
«Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την πυραυλική μηχανική· προσπαθούν κι αυτοί να αναπτύξουν το διαστημικό τους πρόγραμμα».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συζητήσουν με τον Κιμ στρατιωτικά ζητήματα, ο Πούτιν είπε ότι θα συζητήσουν όλα τα θέματα.
«Χαίρομαι που σας βλέπω», είπε ο Πούτιν κάνοντας μια χειραψία περίπου 40 δευτερολέπτων με τον Κιμ στο Βοστότσνι. «Αυτό είναι το νέο κοσμοδρόμιό μας».
Ο Πούτιν συνεχάρη επίσης τον Κιμ για την επέτειο των 75 ετών από την ίδρυση, το 1948, της Βόρειας Κορέας.
Μέσω διερμηνέα, ο Κιμ ευχαρίστησε τον Πούτιν για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών στα κορεατικά:
«Η δόξα της Ρωσίας, που γέννησε τους πρώτους κατακτητές του διαστήματος, θα είναι αθάνατη».
Σύμφωνα με τη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Κιμ έκανε πολλές ερωτήσεις στον Πούτιν στη διάρκεια της περιοδείας του στην εγκατάσταση.
(απεμπε – απεμπεEPA-KCNA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
- Το βασικό λάθος που δεν πρέπει να κάνετε όταν βράζετε μακαρόνια
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
