Κίεβο: «Δημιουργούμε κρατικό απόθεμα τροφίμων»

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα δημιουργήσει κρατικό απόθεμα τροφίμων που θα είναι αρκετά μεγάλο για να σιτίσει τον λαό της χώρας και τις ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής,

δήλωσε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης.

«Το κράτος θα αγοράσει σιτηρά και άλλα αποθέματα στις ποσότητες που καταναλώνει ετησίως ολόκληρη η χώρα με δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης επικαλούμενη τις δηλώσεις του Σμίγκαλ.

«Αυτό θα παράσχει στη χώρα επαρκή τρόφιμα», δήλωσε ο Σμίγκαλ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Ουκρανία είναι μια χώρα με μεγάλη παραγωγή και εξαγωγή τροφίμων, αλλά αναλυτές του αγροτικού τομέα έχουν επισημάνει ότι η εισβολή της Ρωσίας –η οποία χαρακτηρίζει «ειδική επιχείρηση» τις ενέργειές της στην Ουκρανία– θα μπορούσε να μειώσει απότομα τις καλλιεργημένες εκτάσεις για τη συγκομιδή σιτηρών του 2022, προκαλώντας ελλείψεις για τον υπόλοιπο κόσμο, όπως και για την Ουκρανία.

Η χώρα, η οποία παραδοσιακά αρχίζει τις προετοιμασίες για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου, έχει ανακοινώσει ότι οι αγρότες θα αρχίσουν την σπορά σε ασφαλείς περιοχές, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσουν έλλειψη καυσίμων και σπόρων.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί