Κίεβο: «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη»

Καμία συμφωνία δεν συνάφθηκε σήμερα για τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου που θα επέτρεπε την απομάκρυνση αμάχων,

που έχουν οχυρωθεί μαζί με Ουκρανούς μαχητές, στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, διαβεβαίωσε το Κίεβο.

«Δηλώνω επίσημα και δημοσίως ότι δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία συμφωνία που να αφορά έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από το Αζοφστάλ σήμερα», έγραψε στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, λίγο μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες για να επιτρέψει την εκκένωση αμάχων.

«Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος ανοίγει με τη συμφωνία και των δύο πλευρών. Ένας διάδρομος που ανακοινώνεται μονομερώς δεν παρέχει ασφάλεια και επομένως δεν είναι ένας ανθρωπιστικός διάδρομος», σημείωσε η Βερεστσούκ, στην ανάρτησή της.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το ρωσικό υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός και διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι που είναι εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο χαλυβουργείο βρίσκονται μεταξύ 300 και 1.000 αμάχων.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί