πως η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων δεν έχει μειωθεί και εξέφρασε ελπίδες ότι τα ζητήματα με τη Ρωσία μπορούν να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας σε περίπτωση κλιμάκωσης.
«Η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα, δυστυχώς, δεν έχει μειωθεί. Εξακολουθεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις, αλλά δεν βλέπουμε καμία κίνηση για απομάκρυνση στρατευμάτων. Έχουμε πληροφορίες για έναρξη ασκήσεων ρουτίνας κοντά στα ουκρανικά σύνορα» δήλωσε ο Ζόφκα στον «αέρα» του εθνικού ραδιοφώνου της Ουκρανίας.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «θα είναι έτοιμες να απαντήσουν» σε περίπτωση κλιμάκωσης, αλλά η διπλωματική προσέγγιση είναι προτιμητέα. Επισήμανε, μάλιστα, τη σημασία διατήρησης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία.
Χώρες της Δύσης έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για υποτιθέμενη ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων ως προετοιμασία εισβολής.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πολιτικοί από το κόμμα του Τραμπ θέλουν να φέρουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, video
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά 49χρονος που έπεσε από τα 8 μέτρα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
Κύρια Θέματα

















