Αυξάνεται η υποστήριξη μεταξύ των γηγενών Γροιλανδών για τη ρητορική του Τραμπ σχετικά με την προσάρτηση του νησιού της Αρκτικής!
Σύμφωνα με τη New York Post αρκετοί είναι εκείνοι που θα… ήταν θετικοί στην υιοθέτηση των προτάσεων του Τραμπ προκειμένου να αλλάξει «ιδιοκτησιακό καθεστώς» το νησί.
«Για τον αμερικανικό λαό, το υψηλότερο πολύτιμο πράγμα που μπορείς να δώσεις σε μια άλλη χώρα είναι να είσαι μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ένας κάτοικος του Νουούκ, της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας.
«Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέει, “μπορείς ακόμη και να ενταχθείς στις Ηνωμένες Πολιτείες”, αυτό είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που λέει ο Ντόναλντ Τραμπ».
Αν και περίπου το 90% του πληθυσμού του νησιού, με λίγο περισσότερους από 56.000 κατοίκους, είναι Γροιλανδοί Ινουίτ, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι κυρίως Δανέζικα, κάτι που αναμφίβολα επηρεάζει τις απόψεις των ιθαγενών, σύμφωνα με τον Λαρς Κλάιστ, υποστηρικτή του Τραμπ.
«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε αλλαγή εδώ στη Γροιλανδία. Έχουμε βαρεθεί τη δανική αποικιοκρατία», είπε ο Kleist, πρώην υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης που είπε ότι έχασε τη δουλειά του το 2020 λόγω των απόψεών του υπέρ της ανεξαρτησίας.
«Όταν μπαίνεις στην πόλη, τα πάντα κυβερνώνται από τους Δανούς».
Ο Kliest είπε ότι θα προτιμούσε μια συνεργασία με τις ΗΠΑ από την προσάρτηση.
«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν επιρροή στη Γροιλανδία».
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-RITZAU SCANPIX photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Chat Control»: Κάτι… σκοτεινό ετοιμάζουν στην Ευρώπη και αφορά το διαδίκτυο
- Τι θα γίνει με ευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν την ρήξη με την Ρωσία;
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο