Δύο από τους τραυματίες χτυπήθηκαν απευθείας από τον κεραυνό, διευκρίνισαν οι πυροσβέστες σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας πως η αστραπή έπληξε μια «επίπεδη και ανοικτή» περιοχή του ζωολογικού πάρκου La Barben, κοντά στο Εξ αν Προβάνς.
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται τέσσερα παιδιά, όπως και μία Γερμανίδα ηλικίας 29 ετών. Εκείνη συνοδευόταν από την αδελφή της και δύο παιδιά. Η κατάσταση της υγείας της 29χρονης κρίθηκε «απολύτως επείγουσα» και μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο στο Σαλόν ντε Προβάνς, σύμφωνα πάντα με τους διασώστες.
«Ο καιρός ήταν καλός ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός, μια καταιγίδα, διέσχισε το πάρκο γύρω στις 15.00» και ο κεραυνός έπληξε ένα μονοπάτι στη μέση του πάρκου, περιέγραψε στο AFPTV ο διαχειριστής του Λουί Πον.
Από το ακραίο καιρικό φαινόμενο δεν σημειώθηκαν καταστροφές στις υποδομές ούτε τραυματίστηκαν ζώα.
Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 23 οχήματα και 46 πυροσβέστες.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν από τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), την ώρα που ένα μεγάλο τμήμα της Γαλλίας έχει τεθεί σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού για καταιγίδες.
Έχοντας ανοίξει το 1971, ο ζωολογικός κήπος La Barben φιλοξενεί 700 ζώα από περισσότερα από 130 διαφορετικά είδη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα ενέργεια κατά του Χ και του Μασκ στην Ευρώπη – Τον καλούν για κατάθεση
- Βουλή- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι 27 Φεβρουαρίου η παράταση εργασιών της Επιτοπής
- Ζελένσκι: Η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα θα προσαρμόσει την προσέγγισή της μετά τη νυκτερινή ρωσική επίθεση
- «Μαύρες» μέρες περνάει ο ΠΟΥ: «Ζητιανεύει» 1 δις δολάρια μετά τις περικοπές του Τραμπ
- Νορβηγία: Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διατήρησης της μοναρχίας στη χώρα, παρά τα σκάνδαλα
- Κρεμλίνο για «New START»: Ο κόσμος θα βρεθεί σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση
- Η διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για τον τρόπο υπολογισμού των τόκων στα κόκκινα δάνεια
- Αθώος δήλωσε στη δίκη του για βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ
- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ουκρανικά πλήγματα στην περιφέρεια της Χερσώνας
- «Συναγερμός» Όρμπαν για το δικαίωμα «βέτο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κύρια Θέματα









