Κέιτ Μίντλετον: Νέες αποκαλύψεις για την παραβίαση του ιατρικού φακέλου της

Όλο και πιο πολλές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το σκάνδαλο που προέκυψε με τον ιατρικό φάκελο της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον. Άρχισε μάλιστα και σχετική έρευνα για τη φημολογούμενη απόπειρα παραβίασης του φακέλου της, με τρεις εργαζόμενους να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την Daily Mail μία νέα λεπτομέρεια βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον χρόνο που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Αναφέρει, πως η London Clinic 7 ημέρες μετά την έξοδο της Κέιτ Μίντλετον από την κλινική δεν ανέφερε καμία απόπειρα παραβίασης.

Τρεις υπάλληλοι του προσωπικού της The London Clinic ερευνώνται για παραβίαση δεδομένων στην κλινική, και θεωρείται ότι θα τεθούν σε αναστολή. Υπάρχει πιθανότητα μάλιστα θα τεθούν αντιμέτωποι με επαγγελματικές κυρώσεις αν αποδειχθεί στην πράξη ότι είχαν πρόσβαση στις ιδιωτικές ιατρικές της πληροφορίες.

Η φερόμενη παραβίαση έγινε στην κλινική αφού η Κέιτ Μίντλετον μπήκε για προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά στις 16 Ιανουαρίου, με την Κέιτ να παίρνει εξιτήριο 14 ημέρες αργότερα. Από τότε έχει εμφανιστεί σπάνια με τις θεωρίες συνωμοσίας στα social media να πληθαίνουν σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Η παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών
Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) που ερευνά το περιστατικό, θα εξετάσει κατά πόσον υπήρξε καθυστέρηση στη δήλωση του περιστατικού στις Αρχές από το νοσοκομείο. Υπάρχουν αναφορές ότι πέρασε μία εβδομάδα πριν γίνει η επίσημη καταγγελία. Οι κανόνες αναφέρουν ότι κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρειάζεται να αναφέρεται εντός 72 ωρών από την ανακάλυψή της, ενώ οι κανόνες προστασίας δεδομένων υπογραμμίζουν ότι η ιδιωτική κλινική θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 17 εκατ. στερλίνες, εφόσον διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα.

Σημειωτέον ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε νοσηλευτεί τους τελευταίους μήνες στην ίδια κλινική, πρώτα για θεραπεία για έναν διευρυμένο προστάτη και στη συνέχεια αφού διαγνώστηκε με καρκίνο. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια πληροφορία για παραβίαση του ιατρικού απόρρητου.

Η Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στα καθήκοντά της
Σύμφωνα πάντως με την Daily Telegraph, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει επιστρέψει στην κανονική ζωή μετά την επέμβαση στην κοιλιά, εργάζεται από το σπίτι και κυρίως φροντίζει τα τρία της παιδιά. Πολλοί συγκρίνουν την απήχηση στην κοινή γνώμη που είχε η περιπέτεια της με την υστερία που επικρατούσε την εποχή της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

«Δεν έχω δει αυτό το επίπεδο υστερίας από τότε που ζούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και όλοι ξέρουμε πώς τελείωσε αυτό τραγικά», αναφέρει χαρακτηριστικά στη εφημερίδα Sun ο γνωστός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν.

«Η πριγκίπισσα Κέιτ είναι ένας βασιλικός ροκ σταρ που χρειάζεται προστασία, γνωρίζω πώς η ομάδα της θα μπορούσε να σταματήσει αυτές τις τρελές συνωμοσίες», τονίζει. «Αυτό το παγκόσμιο ξέσπασμα παραφροσύνης μου επιβεβαιώνει κάτι που σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

(Με πληροφορίες από newsit. gr/ photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί