Κατολίσθηση γιγαντιαίου βράχου σε φαράγγι χτυπά τουριστικά σκάφη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 ανθρώπους (vid)

Η κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ένα φαράγγι στη Βραζιλία.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση βράχου σε φαράγγι, στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας, που συνέτριψε τρία τουριστικά σκάφη που διέσχιζαν τη λίμνη, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ένα φαράγγι κατά μήκος της λίμνης Furnas κοντά στην πόλη Capitolo – Minas Gerais. Τα βίντεο που τραβήχτηκαν από άλλα σκάφη δείχνουν μια βροχή από μικρότερους βράχους να πέφτουν από τον γκρεμό, πριν ένα τεράστιο κομμάτι αποκολληθεί και καταρρεύσει πάνω σε πολλές βάρκες τουριστών που έπλεαν από κάτω.

Τα συγκλονιστικά πλάνα δείχνουν τους επιβάτες των άλλων σκαφών, να προσπαθούν απεγνωσμένα να προειδοποιήσουν τα σκάφη που βρίσκονταν πιο κοντά στον γκρεμό.
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τους διασώστες που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης. Επίσης 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και πήραν εξιτήριο, έχοντας επιπόλαια τραύματα.

Το Λιμενικό της Βραζιλίας έχει αναπτύξει ομάδες έρευνας και διάσωσης στο σημείο και τώρα ερευνά τα αίτια της κατολίσθησης. Σε δήλωσή του, ο κυβερνήτης του Minas Gerais Romeu Zema θεώρησε ότι οι «έντονες βροχοπτώσεις, προκάλεσαν τη χαλάρωση ενός τείχους από βράχια. Το έργο διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Zema.

ethnos/photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί