Κάτι ξέρουν οι Ρώσοι! Ετοιμάζονται να απαγορεύσουν τα κρυπτονομίσματα

Η Τράπεζα της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα προτάσεις που θα απαγορεύουν την πώληση, την εξόρυξη και την κυκλοφορία κρυπτονομισμάτων στη χώρα,

στο πλαίσιο μιας ριζοσπαστικής κίνησης που, σύμφωνα με στελέχη στον τομέα των οικονομικών, θα προστατεύσει την οικονομία από τους κινδύνους που συνδέονται με τα ψηφιακά νομίσματα.


Όπως μεταδίδει το «RT», σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας υποστήριξε ότι «το καθεστώς του ρωσικού ρουβλίου, το οποίο δεν είναι αποθεματικό νόμισμα, δεν επιτρέπει στη Ρωσία να υιοθετήσει μια ήπια προσέγγιση ή να αγνοήσει τους αυξανόμενους κινδύνους».

Κατά την άποψη των αξιωματούχων, για τον λόγο αυτό «συνιστώνται πρόσθετα μέτρα».
Η ρυθμιστική αρχή πρότεινε ένα πακέτο περιοριστικών μέτρων που, όπως είπε, θα «ελαχιστοποιήσει τις απειλές που σχετίζονται με την εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων».


Μεταξύ των μέτρων που προτείνει η Τράπεζα είναι η απαγόρευση συναλλαγών με τη ρωσική αγορά, η απαγόρευση έκδοσης ψηφιακών ονομαστικών αξιών και να εμποδίζονται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να επενδύουν σε αυτά.


Εάν θεσπιστούν όσα περιλαμβάνονται στις προτάσεις, θα απαγορευτεί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, όπως και η δυνατότητα των επενδυτών να τα εξαργυρώσουν. Όσοι παραβιάζουν τους νόμου, θα έρχονται αντιμέτωποι με διώξεις.

(RT, sputiknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί