• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καθεστώς τρόμου στις ΗΠΑ! Οι οπαδοί του Τραμπ χάνουν δουλειές και διώκονται

Καθεστώς τρόμου στις ΗΠΑ! Οι οπαδοί του Τραμπ χάνουν δουλειές και διώκονται

Ο πρώην βουλευτής της πολιτειακής Βουλής της Πενσιλβάνια, Ρικ Σακόνε, είχε γράψει σε στο κινητό του, κατά τα γεγονότα του Καπιτωλίου: «Προσπαθούμε να διώξουμε τους κακούς και τους RINO (Republicans In Name Only-Μόνο κατ΄όνομα Ρεπουμπλικανοί) που πρόδωσαν τον πρόεδρό μας»,

«Θα τους πετάξουμε από τα γραφεία τους», είπε και βιάστηκε να αναρτήσει το βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook χωρίς δεύτερη σκέψη. Την επόμενη ημέρα έχασε την δουλειά του, αφού εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.

Ο Σακόνε, 63 ετών, παραιτήθηκε από την θέση του αναπληρωτή καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Saint Vincent College, όπου διδάσκει εδώ και 21 χρόνια, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το βίντεο.

Ο Σακόνε περιλαμβάνεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που αντιμετωπίζουν απροσδόκητες συνέπειες μετά την ανάρτηση φωτογραφιών και εικόνων που μαρτυρούν την συμμετοχή τους στην διαδήλωση του Καπιτωλίου.

Πολλοί ανάμεσα στο πλήθος επισημοποίησαν την συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αγνόησαν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

Ορισμένοι έχασαν τις δουλειές τους. Άλλοι αντιμετωπίζουν δικαστική δίωξη. Το Πεντάγωνο έχει ανοίξει 25 έρευνες για εγχώρια τρομοκρατία. Το FBI έχει ζητήσει από τους πολίτες πληροφορίες για όσους συμμετείχαν στα έκτροπα.

Καθεστώς τρόμου για τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.