Καταρρέει ακόμα μια κυβέρνηση στην Γαλλία, καθώς η Γαλλική Εθνοσυνέλευση δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, στον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Μπαϊρού.
364 βουλευτές ψήφισαν κατά της εμπιστοσύνης στον Μπαϊρού. 194 ψήφισαν υπέρ. Πλέον αναμένονται οι αποφάσεις Μακρόν.
Στην Ελλάδα είχε πραγματοποιηθεί κατά πολλούς το «πείραμα» με το μνημόνιο και τα Capital Controls, αργότερα.
Πλέον στην Γαλλία, τα πράγματα δείχνουν να είναι παρόμοια, καθώς έχει ξεσπάσει πολιτικοοικονομική κρίση με τον πρωθυπουργό της χώρας, πριν πέσει να λέει πως το «Grande Nation» φτωχαίνει – ΕΔΩ. Και με το πολιτικό σύστημα που έχει η χώρα η κατάσταση δείχνει απελπιστική.
Το χρέος των Γάλλων έχει εκτοξευτεί και μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την δεύτερη οικονομία της Ευρώπης, μετά την Γερμανία με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Τα μέτρα λιτότητας δεν αρέσουν στους Γάλλους και για αυτό τον λόγο, έπεσε ακόμα μία κυβέρνηση.
Μάλιστα η Δεξιά της Μαρί Λεπέν ασκεί πίεση για πρώρες εκλογές, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, που δεν είναι πια δημοφιλής στην Γαλλία, ευελπιστεί τώρα να διορίσει γρήγορα νέο πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφύγει την πολιτική αστάθεια. Αν αυτό συμβεί, τότε θα πρόκειται για ορισμό του τρίτο πρωθυπουργό εντός ενός έτους. Θα είναι δε ο πέμπτος από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Μακρόν το 2022.
Την Τετάρτη θα ξεχυθεί κόσμος στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως από την Γαλλία ξεκινούν οι μεγάλες πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη, όπως δίδαξε η Γαλλική Επανάσταση, την οποία τιμούν δεόντως οι διεθνιστές.
Ακόμα και αν αποφευχθεί μια μεγάλη κρίση στην Γαλλία, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η λιτότητα και ο λιτός βίος έρχονται για να μείνουν στην Ευρώπη, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Απλά, σε βάθος χρόνου, ίσως πολίτες στην Γηραιά Ήπειρο ξεσηκωθούν κατά πολιτικών, προκληθεί χάος και ένα νέο πολιτικό σύστημα προσφέρει τα άκρως απαραίτητα σε μία Ευρώπη που τείνει να γίνει αγνώριστη.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καλαφάτης: Από τα μέτρα, έμμεσα, ωφελείται και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
- Αυτό κι αν είναι νέο: Ο Ομπάμα κέρδισε το τρίτο του βραβείο “Emmy” Καλύτερου Αφηγητή
- Διαδικτυακό δωρεάν σεμινάριο του ΕΕΑ στις 15/9: Πώς να αναδείξετε βιτρίνα, κατάστημα και προϊόντα
- Θλίψη σε όλη την Κρήτη: Νεκρός 17χρονος που οδηγούσε φορτηγό σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ
- Προ εκπλήξεως οι αρχαιολόγοι στην Αλβανία: Ανακάλυψαν ρωμαϊκό τάφο του 3ου αιώνα μ.Χ. με επιγραφές στα ελληνικά
- Χατζηδάκης: «Η πολιτική της κυβέρνησης στο εξής, θα είναι ολοένα και περισσότερο κοινωνική»
- Το ρόβερ της NASA εντόπισε μια «χελώνα» στον Άρη – Δείτε την παράξενη εικόνα
- Κοσμογονικές εξελίξεις! Τι ζήτησε η Κίνα από τους BRICS με αφορμή τον Τραμπ!
- Θάσος: Συνελήφθη Γερμανός καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα της πατρίδας του
- Από νομίσματα και εικόνες έως Ευαγγέλια του 18ου αιώνα – Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στα Καλάβρυτα