Κατεδαφίστηκαν τα απομεινάρια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Μαϊάμι- 121 αγνοούμενοι

Αναμένεται τροπική καταιγίδα στην περιιοχή.

Ό,τι απομένει όρθιο από την πολυκατοικία που κατέρρευσε ξαφνικά τη νύχτα της 24ης Ιουνίου στη Φλόριντα θα κατεδαφιστεί στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, εν αναμονή της έλευσης τροπικής καταιγίδας, ανακοίνωσε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Η κατεδάφιση θα γίνει από τις 22:00 ως τις 03:00 (τοπικές ώρες· 05:00 ως 10:00 ώρες Ελλάδας) με τη χρήση «μικρών ποσοτήτων εκρηκτικών τοποθετημένων με στρατηγικό τρόπο», εξήγησε η κυρία Λιβάιν Κάβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου 12 ορόφων, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα μέσα σε σύννεφο σκόνης, προκαλώντας μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι αρχές φοβούνται πως το υπόλοιπο κτίριο θα πέσει, απειλώντας την ασφάλεια των σωστικών συνεργείων. Οι φόβοι αυτοί επιτάθηκαν καθώς φθάνει η τροπική καταιγίδα Έλσα, η οποία αναμένεται να αρχίσει να πλήττει τη Φλόριντα από αύριο Τρίτη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων ανεστάλησαν το Σάββατο για την προετοιμασία της κατεδάφισης. Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής ανέρχεται ως εδώ σε 24 νεκρούς, ενώ 121 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

«Η κατεδάφιση θα περιοριστεί στην άμεση περίμετρο του κτιρίου», είπε η κυρία Λιβάιν Κάβα, όμως θα προκαλέσει τη διασπορά «σκόνης και άλλων σωματιδίων που αποτελούν αναπόφευκτη συνέπεια των κατεδαφίσεων αυτού του είδους και καλούμε προληπτικά τους κατοίκους γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους», πρόσθεσε η δήμαρχος.

Η κυρία Λιβάιν Κάβα διευκρίνισε πως αφού αποπερατωθεί η κατεδάφιση του τμήματος της πολυκατοικίας που απομένει όρθιο η έρευνα για τα θύματα θα συνεχιστεί, παρότι –ένδεκα ημέρες μετά την καταστροφή– οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων έχουν εκμηδενιστεί.

photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί