μετέτρεψε τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι παρέσυραν αυτοκίνητα και κατέστρεψαν πεζοδρόμια, χωρίς να προκαλέσουν, όμως, τον θάνατο ανθρώπων.
Η Ντινάν είχε γλυτώσει από τις φονικές πλημμύρες, πριν από 10 ημέρες, στις οποίες σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι στο νοτιοανατολικό Βέλγιο και πολλοί άλλοι στη Γερμανία, ωστόσο η σφοδρότητα της χθεσινής καταιγίδας εξέπληξε πολλούς.
«Ζω στην Ντινάν εδώ και 57 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν κι αυτό», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρισάρ Φουρνό, πρώην δήμαρχος της πόλης, γενέτειρας του εφευρέτη του σαξοφώνου Αντόλφ Σαξ.
Τα νερά της βροχής παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, που κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο σε μια διασταύρωση και τμήματα πεζοδρομίων και της ασφάλτου, με τους κατοίκους να παρακολουθούν έντρομοι την κακοκαιρία από τα παράθυρά τους.
Προς το παρόν, το ύψος των ζημιών δεν μπορεί να υπολογιστεί, με τις δημοτικές αρχές να προβλέπουν μονάχα ότι θα είναι «σημαντικό», σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL TV.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπέρδεψε τη Γροιλανδία με την Ισλανδία ο Τραμπ; – Vid
- Πούτιν για Συμβούλιο Ειρήνης: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε 1 δις δολάρια για τους Παλαιστίνιους, vid
- «Μοντέλο Κύπρου» προτείνουν οι διεθνιστές στον Τραμπ για τη Γροιλανδία
- Πλεύρης: Η δημιουργία κέντρων επιστροφής παράνομων μεταναστών σε χώρες εκτός Ευρώπης αποτελεί σημαντική λύση
- Θρήνος στο Άστρος Κυνουρίας για τον λιμενικό που χάθηκε εν ώρα καθήκοντος – Αύριο το τελευταίο «αντίο»
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου
- Πλημμύρες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο Δήμος Γλυφάδας
- Φιλού: Η απίθανη γάτα που κατάφερε να επιστρέψει σπίτι της πέντε μήνες μετά διανύοντας 250 χλμ
- Εξαπλώνεται το κακό με τα τρένα στην Ισπανία! Νέο ατύχημα μέσα σε λίγα 24ωρα
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα









