ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ η Ευρώπη: Έκλεισε κι άλλο την κάνουλα ο Πούτιν – Οι Αμερικανοί έπαθαν ΖΗΜΙΑ και δεν μπορούν να βοηθήσουν

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Η Ρωσία σφίγγει και άλλο τον κλοιό στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, καθώς περιόρισε περαιτέρω τις αποστολές φυσικού αερίου μέσω του κρίσιμου αγωγού Nord Stream, κατά περίπου 60% πλέον.

Ειδικότερα, αφότου ανακοίνωσε μείωση της χωρητικότητας του αγωγού κατά 40% προχτές, καθώς ο γερμανικός όμιλος Siemens δεν εξήγαγε προς την Ρωσία αναγκαίο εξοπλισμό, η Gazprom διέκοψε σήμερα και τη λειτουργία ενός τρίτου στροβίλου ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του μεγαλύτερου αγωγού της προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου να πραγματοποιούν άλμα για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Ειδικότερα, μετά το άλμα 18% χτες, το συμβόλαιο Ιουλίου του φυσικού αερίου διαπραγματεύεται σήμερα στο Άμστερνταμ (TTF) με νέο ράλι 21,6%, με την τιμή του πλέον στα 118 ευρώ η μεγαβατώρα.

Όπως μεταδίδεται, η νέα ανακοίνωση της Gazprom ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι η προηγούμενη μείωση των ροών ήταν μία πολιτική κίνηση, αναζωπυρώνοντας τις εντάσεις με την Μόσχα.

Εξάλλου, η απώλεια των ρωσικών προμηθειών συνέπεσε με τον περιορισμό της δυνατότητας των ΗΠΑ για την μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρώπη, λόγω ζημιάς σε μεγάλο τερματικό εξαγωγών στο Τέξας από πυρκαγιά.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΙΤΕ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ… ΞΑΦΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ!!!

Από την πλευρά της, η Gazprom ενημέρωσε ότι από σήμερα ότι οι ροές στο Nord Stream θα μειωθούν στα 67 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί