ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ! Bloomberg: Αυτό είναι μόνο η αρχή για την Ευρώπη

Μετά το καλοκαίρι έρχονται πρωτόγνωρες καταστάσεις...

Οι πόλεις της Γερμανίας μειώνουν τον φωτισμό και το ζεστό νερό σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την καταστροφή από την απόφαση της κυβέρνησης να πρωτοστατήσει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες τελικά πλήττουν την ίδια την Ευρώπη.

Το προεδρικό μέγαρο της Γερμανίας στο Βερολίνο δεν φωτίζεται πλέον τη νύχτα, η πόλη του Ανόβερου κλείνει το ζεστό νερό στις πισίνες και τα γυμναστήρια και οι δήμοι σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν καταφύγια θέρμανσης για να προστατεύσουν τους ανθρώπους από το κρύο.

Όπως σχολιάζει τα Bloomberg, αυτή είναι μόνον η αρχή μιας κρίσης που θα σαρώσει ολόκληρη την Ευρώπη!!!!!!!

Μεγάλο μέρος της Ευρώπης αισθάνεται την πίεση της Ρωσίας στις παραδόσεις φυσικού αερίου, ωστόσο καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο εκτεθειμένη όσο η μεγαλύτερη οικονομία της Ένωσης, δηλαδή η Γερμανία, όπου σχεδόν τα μισά σπίτια βασίζονται στα καύσιμα για θέρμανση.

Όπως υποστηρίζει η γερμανική ηγεσία, οι ελλείψεις φυσικού αερίου θα συνεχιστούν και τον επόμενο χειμώνα.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιες και επηρεάζουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, μετά την παρουσίαση ενός σχεδίου για μετακύλιση των αυξήσεων του κόστους από τις εταιρείες ενέργειας στους καταναλωτές.

Ο περιορισμός και η ύφεση διαφαίνονται για την Γερμανία και οι αρχές έχουν εκφράσει ανησυχία για κοινωνική αναταραχή, εάν η έλλειψη ενέργειας ξεφύγει από τον έλεγχο. Όπως τονίζεται, η χώρα δεν μπορεί να υπολογίζει καν στην Γαλλία, όπου οι ελαττωματικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες επιδεινώνουν το πρόβλημα του φυσικού αερίου.

Αξιοσημείωτο είναι πως, άπαξ και τα μέτρα για την εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης αποτύχουν, η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει την εξουσία να κηρύξει κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» για το φυσικό αέριο, στην οποία το κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο της διανομής και θα αποφασίζει ποιος λαμβάνει το καύσιμο και ποιος όχι.

Αργότερα την απόφαση αυτή θα αναλάβει για όλες της χώρες της Δύσης ένα παγκόσμιο κέντρο εξουσίας.

photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί