«Καρφιά» Φάουτσι κατά Βρετανίας: «Ενέκριναν πολύ γρήγορα το εμβόλιο»

Την άποψη ότι οι αρχές της Βρετανίας ενέκριναν «πολύ γρήγορα» το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Pfizer/BioNTech εξέφρασε ο Αντονι Φάουτσι.

O διευθυντής Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων και ένας από τους πλέον σεβαστούς επιστήμονες των ΗΠΑ εμφανίστηκε επικριτικός, όπως και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, απέναντι στην απόφαση της Βρετανίας να εγκρίνει τόσο γρήγορα το εμβόλιο. Μιλώντας στο Fox, ο Αντονι Φάουτσι δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας δεν εξέτασαν «τόσο προσεκτικά» τα δεδομένα του εμβολίου, προειδοποιώντας ότι οι γρήγορες εγκρίσεις θα μπορούσαν περιορίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στη λήψη του εμβολίου.


«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν το έκανε τόσο προσεκτικά και πήγε μερικές μέρες μπροστά», σχολίασε ο Φάουτσι. «Εάν το κάνεις γρήγορα και επιφανειακά, οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν», είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα είναι εκεί «πολύ σύντομα», αναφερόμενος στην έγκριση του εμβολίου.

«Εξετάζουμε τα δεδομένα πραγματικά πολύ προσεκτικά για να εγγυηθούμε στον αμερικανικό λαό ότι αυτό είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο» δήλωσε ο Αντονι Φάουτσι.

«Νομίζω ότι αν κάναμε κάτι λιγότερο, θα ενισχύαμε την ήδη υπάρχουσα διστακτικότητα πολλών ανθρώπων να λάβουν το εμβόλιο επειδή ανησυχούν για την ασφάλεια ή ανησυχούν ότι το κάναμε πολύ γρήγορα», είπε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε την Τετάρτη η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Οι πολιτικοί της ΕΕ επέκριναν αμέσως την κίνηση, χαρακτηρίζοντάς την «βιαστική» και «προβληματική».

(iefimerida – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί