Καναδάς: Πυροβολισμοί σε 2 εβραϊκά σχολεία στο Μόντρεαλ

Η αστυνομία του Μόντρεαλ διεξάγει έρευνα μετά από πυροβολισμούς σε δύο εβραϊκά σχολεία.. Όπως αναφέρεται, μπροστινές πόρτες χτυπήθηκαν από σφαίρες, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε
Η αστυνομία λέει ότι έλαβε δύο κλήσεις στο 911, η μία γύρω στις 8:20 π.μ. και η δεύτερη λίγο πριν τις 8:50 π.μ.

Και στις δύο περιπτώσεις, αναφέρθηκε ότι οι εξώπορτες των σχολείων χτυπήθηκαν από σφαίρες, αλλά η αστυνομία λέει ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των περιστατικών.

Δεν είναι σαφές πότε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Ένα από τα σχολεία βρίσκεται στη λεωφόρο Saint-Kevin στη γειτονιά Côte-des-Neiges της πόλης.

Τουλάχιστον μία σφαίρα βρέθηκε στο σημείο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας της αστυνομίας της Βιλ του Μόντρεαλ (SPVM), Jean-Pierre Brabant.

Το άλλο, βρίσκεται στο Deacon Road στο Outremont.

Ο Μπραμπάντ λέει ότι και τα δύο σχολεία ήταν άδεια την ώρα του πυροβολισμού και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στάθηκε στα πρόσφατα επεισόδια στο Μόντρεαλ.

«Για μένα, η βία και το μίσος, ο αντισημιτισμός και σκηνές όπως αυτές που είδαμε στο Πανεπιστήμιο Concordia ή πυροβολισμοί σε εβραϊκά σχολεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όλα αυτά είναι απαράδεκτα, και επίσης δεν είναι αυτό που είμαστε», είπε ο Trudeau.

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκώ δήλωσε στους δημοσιογράφους στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι αυτό που συνέβη στα δύο σχολεία δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Φρανσουά Μποναρντέλ δήλωσε στο CBC ότι ανησυχεί για τους πυροβολισμούς καθώς και τη βία στο Πανεπιστήμιο Concordia χθες.

«Το SPVM παίρνει την κατάσταση στα σοβαρά», είπε, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες πρέπει να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί