Καναδάς – Ένας διαδηλωτής συνελήφθη και κατηγορείται ότι εκτόξευσε απειλές θανάτου εναντίον του πρωθυπουργού Τριντό

Ένας 32χρονος διαδηλωτής συνελήφθη κατηγορούμενος ότι εκτόξευσε απειλές θανάτου εναντίον του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιοδείας στα τέλη Αυγούστου, ανακοίνωσε χθες η καναδική αστυνομία.

Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, σε κάθε έξοδο του απερχόμενου πρωθυπουργού, ένα πλήθος αντιπάλων του τον ακολουθεί και διαμαρτύρεται θορυβωδώς για τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Στην αρχή της εβδομάδας, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας πέταξαν στον Τριντό χαλίκια, χωρίς ο πρωθυπουργός να τραυματιστεί.

Οι απειλές θανάτου στόχευαν απευθείας τον ηγέτη του Κόμματος των Φιλελευθέρων σε ένα επίσκεψή του στις 29 Αυγούστου στο Κέιμπριτζ, 100 χλμ. δυτικά του Τορόντο.

Ο άνδρας απείλησε ότι θα «τραυματίσει ή θα σκοτώσει» τον Τζάστιν Τριντό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας Τσέρι Γκρίνο, η οποία αναφέρθηκε επίσης στις «απειλές που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο».

Ο άνδρας θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ένας έφεδρος του καναδικού στρατού που είχε εισβάλει με πυροβόλα όπλα στην περιοχή της κατοικίας του Καναδού πρωθυπουργού, καταδικάστηκε τον Μάρτιο σε έξι χρόνια κάθειρξη.

Ο Τριντό προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου – δύο χρόνια νωρίτερα από την ημερομηνία που θα διεξάγονταν κανονικά – επικαλούμενος την ανάγκη να λάβει νέα λαϊκή εντολή ώστε να εφαρμόσει το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί