Αυτά δήλωσε χθες ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο στη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.
Το ΔΝΤ έχει διαθέσει περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής χρηματοδότησης σε 79 χώρες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, μεταξύ αυτών 20 δισεκ. δολάρια στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο του ΔΝΤ.
Το ταμείο εξακολουθεί να συνεργάζεται με χώρες-μέλη για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και του περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεών της, σύμφωνα με τον Οκαμότο.
“Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Μιλάμε για μία επιστροφή στην ανάπτυξη η οποία θα απαιτήσει χρόνια και αρκετές χώρες, στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια,” πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει το έργο “Ο Χριστός στον Σταυρό”
- Θεσσαλονίκη: Nεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στη Λ. Γεωργικής Σχολής – Ποινική δίωξη σε 4 άτομα
- Μπορεί να το ζήσουμε και αυτό; Τι συζητιέται έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο της Ελλάδας
- Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών των Πανεπιστημίων
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
- Περού: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα δελφινιού ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
