Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία στη Νότια Αυστραλία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων, αφού ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος Στίβεν Μάρσαλ παραδέχτηκε την ήττα μετά τις εκλογές αργά το Σάββατο.
Το Εργατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον πρώην προϊστάμενο του συνδικάτου Πίτερ Μαλινάουσκας, φαίνεται έτοιμο να κατέχει τουλάχιστον 25 έδρες στην πολιτειακή συνέλευση των 47 εδρών μετά από μεγάλη ταλάντευση, ανέφερε το αυστραλιανό Associated Press.
Τα ταχυδρομικά και προεκλογικά ψηφοδέλτια θα καταμετρηθούν μόνο τη Δευτέρα και μετά θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.
Ο Μάρσαλ είναι ο πρώτος εν ενεργεία ηγέτης που χάνει την εξουσία από την έναρξη της πανδημίας στην Αυστραλία και εγείρει ανησυχίες για τον πρωθυπουργό Μόρισον, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σκληρή αναμέτρηση στην εκστρατεία επανεκλογής του.
Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Morrison τόσο σε πολιτειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχει δεχθεί πιέσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με τον χειρισμό του τελευταίου κύματος της πανδημίας COVID-19, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξήθηκαν στα ύψη μετά την άφιξη της παραλλαγής Omicron.
Οι Εργατικοί ηγήθηκαν του συντηρητικού συνασπισμού του Μόρισον σε διαδοχικές δημοσκοπήσεις φέτος.
Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Άντονι Αλμπανέζε ισοφάρισε με τον Μόρισον ως προτιμώμενο πρωθυπουργό για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με Newspoll που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









