Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο συναντήθηκε πριν από λίγο με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.
“Παραιτούμαι μετά από ημέρες γεμάτες μίσος και πόνο”, γράφει ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού.
Στη γραπτή επιστολή παραίτησής του την οποία απευθύνει στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο “την ευχαριστεί για το ότι τον υπερασπίστηκε” και προσθέτει ότι “παραιτείται μετά από σειρά ημερών γεμάτων πόνο, μίσος, εξαιτίας ενός μιντιακού συστήματος”.
Χαρακτηρίζει, δε, την παραίτησή του “οριστική και αμετάκλητη”.
Ήταν η δεύτερη συνάντησή του με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης μέσα σε τρεις ημέρες.
Προηγουμένως ο ιταλικός τύπος ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ο Σανζουλιάνο να υποβάλει νέα παραίτηση η οποία, αυτή τη φορά, θα μπορούσε να γίνει δεκτή.
Η Μελόνι, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη σημερινή συνέντευξη της ινφλουένσερ και επιχειρηματία Μαρία Ροζάρια Μπότσια στην εφημερίδα La Stampa, στην οποία υποστηρίζει ότι άκουγε τον υπουργό ενώ συνομιλούσε τηλεφωνικά με άλλα μέλη της κυβέρνησης και ότι ο Σανζτουλιάνο είναι εκβιάσιμος.
Παράλληλα, το Ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο φέρεται να ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν από την σχέση του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού με την επιχειρηματία από την Πομπηία προκύπτει οικονομική ζημία για τα δημόσια ταμεία.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη / photo: EPA-ANSA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
- Υπόθεση Jimmy Kimmel: «Πόλεμος» Hollywood-Δεξιάς – Νέος χαμός στις ΗΠΑ
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
