Ιταλία: Ιερέας έκλεψε 117.000 δολάρια από την εκκλησία για πάρτι οργίων με ναρκωτικά

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η καταγγελία σε βάρος ιερέα, ο οποίος φέρεται πως έκλεψε ένα αστρονομικό ποσό από δωρεές πιστών προκειμένου να αγοράσει ναρκωτικά και να διοργανώσει πάρτι οργίων.  Ο 40χρονος Ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ονόματι Φραντσέσκο Σπαγνιέσι από το Πράτο της Ιταλίας τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή φέρεται να έκλεψε πάνω από 117.000 δολάρια από την εκκλησίας. Ο ιερέας συνελήφθη από τις Αρχές έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία, οι οποίες ανέφεραν ότι […]

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η καταγγελία σε βάρος ιερέα, ο οποίος φέρεται πως έκλεψε ένα αστρονομικό ποσό από δωρεές πιστών προκειμένου να αγοράσει ναρκωτικά και να διοργανώσει πάρτι οργίων

Ο 40χρονος Ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ονόματι Φραντσέσκο Σπαγνιέσι από το Πράτο της Ιταλίας τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή φέρεται να έκλεψε πάνω από 117.000 δολάρια από την εκκλησίας. Ο ιερέας συνελήφθη από τις Αρχές έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία, οι οποίες ανέφεραν ότι ο συγκάτοικός του είχε εισάγει ένα λίτρο του ναρκωτικού GHB, το οποίο είναι γνωστό και ως ναρκωτικό των βιασμών.

Χρησιμοποιούσαν ιστοσελίδες γνωριμιών και οργάνωναν πάρτι με ναρκωτικά 

Οι δύο άνδρες φέρονται να χρησιμοποίησαν ιστοσελίδες διαδικτυακών γνωριμιών για να προσκαλέσουν καλεσμένους στο σπίτι τους, όπου διοργάνωναν πάρτι, στα οποία λάμβανε χώρα χρήση αλλά και εμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με τους Times.

Η Αστυνομία βρίσκεται στη διαδικασία ανάκρισης 200 ατόμων τα οποία δήλωσαν ότι συμμετείχαν σε πάρτι οργίων του ιερέα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αστυνομικοί μάλιστα φέρεται να βρήκαν αυτοσχέδιους σωλήνες κρακ από μπουκάλια μέσα στο διαμέρισμα.

Το παρελθόν του ιερέα

Ο Σπαγνιέσι είναι πρώην φοιτητής ιατρικής, που εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ενταχθεί στην ιεροσύνη σε ηλικία 26 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δήλωνε  ότι βρήκε «πληρότητα και χαρά» στο να κάνω τον εαυτό του διαθέσιμο στους άλλους.

Πώς έκλεψε τα χρήματα

Όταν κάποια στιγμή ο αρμόδιος επίτροπος σταμάτησε να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς του ιερέα, εκείνος ξεκίνησε να παίρνει χρήματα από τα έσοδα της λειτουργίας ενώ ζητούσε από τους ενορίτες δωρεές, με πρόφαση ότι θα έδινε χρήματα σε φτωχές οικογένειες που τα είχαν ανάγκη.Καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινότητα, και οι λόγοι του θεωρούνταν ιδιαίτερα εμπνευσμένοι, γρήγορα συγκέντρωσε χιλιάδες δολάρια. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, οι πιστοί κινήθηκαν νομικά εναντίον του ιερέα, ζητώντας πίσω τα χρήματά τους.

Ο δικηγόρος του Σπαγνιέσι, δήλωσε στους Times ότι ο ιερέας ομολόγησε ότι προμήθευε ναρκωτικά σε άλλους σε πάρτι και αναμένεται να παραδεχτεί ότι έκλεψε χρήματα της εκκλησίας.

(ethnos. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί