Οι διαδηλωτές αμφισβητούν, όπως υπογραμμίζεται, την ελλιπή στήριξη των δημόσιων σχολείων και πανεπιστημίων, όπως και την πρόταση του κόμματος της Μελόνι, “Αδέλφια της Ιταλίας”, να δοθούν 1.500 ευρώ στις οικογένειες που εγγράφουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.
Στο Τορίνο, κατά την διάρκεια πορείας σημειώθηκε ένταση των διαδηλωτών με την αστυνομία, στο ύψος του μεγάρου της νομαρχίας, όπως και της δημόσιας τηλεόρασης Rai. Συμμετέχοντες στην κινητοποίηση πέταξαν ξύλινα καντάρια προς την κατεύθυνση των αστυνομικών δυνάμεων.
Είκοσι περίπου άτομα, επίσης, πέταξαν αυγά στον κύριο δρόμο του Τορίνο, Βία Ρόμα, όπου βρίσκονται έδρες τραπεζικών οργανισμών και καταστήματα ακριβών οίκων. Έξω από το “Μουσείο του Κινηματογράφου”, τέλος, νεαροί διαδηλωτές κατέβασαν την ιταλική σημαία και την αντικατέστησαν με εκείνην της Παλαιστίνης.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, δεκαπέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο Τορίνο από μικρό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Backstreet Boys δεν περίμεναν…αυτή την έκπληξη σε αεροδρόμιο! vid
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στη 40χρονη που κακοποιούσε το βρέφος της – Το παιδί υπέστη μόνιμες αναπηρίες
- Αυτό αποφάσισε η Τουρκία για τα C-130 μετά την πτώση του αεροσκάφους της
- Ινδία: “Τρομοκρατική ενέργεια” χαρακτήρισε η κυβέρνηση την έκρηξη αυτοκινήτου στο Κόκκινο Φρούριο του Δελχί
- Κ. Τσιάρας – Βουλή: Πρέπει να κλείσει ο κύκλος της ζωονόσου της ευλογιάς
- Για «μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη» το 2030 μιλάει τώρα ο Ζελένσκι
- Συρία: Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την κλοπή στο Εθνικό Μουσείο Δαμασκού – Το κτίριο είχε γλιτώσει στον εμφύλιο
- Κινέζος ινφλουένσερ το τερμάτισε! Έδωσε 560.000 δολάρια για…ψεύτικους κοιλιακούς
- Ισπανία: Εξάρθρωση δικτύου που μετέφερε ναρκωτικά μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας με drone
- Οι διαταραχές κεφαλαλγίας επηρεάζουν τρία δις ανθρώπους παγκοσμίως – Χωρίς λύση οι βαθύτερες αιτίες του προβλήματος









