Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 250.000 πολίτες συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις, ο οποίες συνεχίζονται για 11η συνεχή εβδομάδα.
Στο Τελ Αβίβ, οι διαδηλωτές ανέμιζαν ισραηλινές σημαίες και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Όχι στη δικτατορία» και «Το Ισραήλ δεν είναι ακόμη Ιράν».
Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Ιερουσαλήμ και την Μπερ Σεβά.
Υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά συμπλοκών μεταξύ διαδηλωτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης Νετανιάχου, καθώς και συλλήψεις από την αστυνομία.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι καταδικάζει την έξαρση κρουσμάτων βίας, συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούν οι διαδηλωτές.
Εδώ και περισσότερο από δύο μήνες, χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν εναντίον των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων αυτών, το κοινοβούλιο θα μπορεί να ανατρέπει αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου με απλή πλειοψηφία. Επιπλέον οι πολιτικοί θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στο διορισμό δικαστών.
Οι επικριτές θεωρούν πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές απειλούν το δημοκρατικό διαχωρισμό των εξουσιών. Εκφράζουν επίσης φόβους ότι μπορεί να επιτρέψουν στον Νετανιάχου να αποφύγει την καταδίκη στη συνεχιζόμενη δίκη του για διαφορά.
Το κίνημα διαμαρτυρίας κατά των μεταρρυθμίσεων τις οποίες προωθεί ο πρωθυπουργός είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Ισραήλ και περιλαμβάνει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, προσθέτοντας πως ακόμη και μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν εκφραστεί κατά του νομοσχεδίου: εκατοντάδες έφεδροι αξιωματικοί έχουν ανακοινώσει πως από σήμερα δεν θα παρουσιάζονται πλέον για υπηρεσία.
(newsbeast. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα τέσσερα σημεία “κλειδί” στα μέτρα για τους πολύτεκνους – Το νέο φορολογικό τοπίο
- Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τα 26 χρόνια από την απώλεια του Γ. Κρανιδιώτη
- Γκρέτα Γκάρμπο: Η απόλυτη σταρ, μια θρυλική μορφή που έζησε μέσα στο μυστήριο
- Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών στην Κολομβία
- Αιματηρό επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη
- Έφτασε στο Ισραήλ ο Μάρκο Ρούμπιο
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία λόγω βλάβης στο σύστημα τηλεδιοίκησης
- Ανάρτηση Μητσοτάκη για φόρους, υδρογονάνθρακες και Σμύρνη
- Η Σαρλίζ Θερόν σε συζητήσεις για το θρίλερ «Mysteria»
- Η σχέση του δολοφόνου του Κερκ με τρανς και τα «προφητικά» μηνύματα στο “Χ”: «Αύριο κάτι θα συμβεί»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ
