Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενδεχομένως βρίσκεται σε πορεία νίκης στις εκλογές της Τρίτης, σύμφωνα με τα exit polls, τα οποία δίνουν στο δεξιό μπλοκ του μια μικρή πλειοψηφία εδρών έναντι των αντιπάλων του.
Συγκεκριμένα, τα exit poll της ισραηλινής τηλεόρασης δείχνουν ότι το μπλοκ του Νετανιάχου θα έχει 61 ή 62 έδρες στο κοινοβούλιο των 120 συνολικά εδρών. Καθώς οι δημοσκοπήσεις τις τελευταίες στιγμής για τις κάλπες ανακοινώθηκαν στις 22:00 τ βράδυ της Τρίτης, δυνατή μουσική ακούστηκε από τα ηχεία στον κεντρικό χώρο του πάρτι που διοργάνωσε ο Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.
Αν το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αντιστοιχεί σε αυτό των exit polls, θα σηματοδοτούσε μια δραματική επιστροφή για τον Νετανιάχου, ο οποίος ανατράπηκε πέρυσι μετά από 12 συνεχόμενα χρόνια στην εξουσία. Οι σημερινές εκλογές -πέμπτες κατά σειρά στο Ισραήλ μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια- θεωρήθηκαν ευρέως ως ψήφος υπέρ ή κατά της επιστροφής του Νετανιάχου. Τα επίσημα αποτελέσματα, τα οποία δεν αποκλείεται να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα, αναμένονται τις επόμενες ώρες.
iefimerida, eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άλλα λέει τώρα ο Τραμπ: «Δεν είμαι σίγουρος αν θέλουμε συμφωνία με το Ιράν»
- Ερντογάν: Η περιοχή μας βιώνει τις πιο οδυνηρές ημέρες του τελευταίου αιώνα
- Δηλώσεις Κυρανάκη για τα ΜΜΜ στη Θεσσαλονίκη
- Η Τεχεράνη “απάντησε επισήμως” στο ειρηνευτικό σχέδιο των 15 σημείων του Τραμπ
- ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο
- Κομισιόν: Ένα στα τρία διαδικτυακά καταστήματα λιανικής πώλησης εξαπατά κατά την Black Friday
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπό όρους έγκριση στην εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
- Το ΒΙΝΤΕΟ του ΠΑΣΟΚ με τον… Καραϊσκάκη να υψώνει τη σημαία του κόμματος
- Γερμανία: Μέτρα για την συγκράτηση των τιμών των καυσίμων ψήφισε η Bundestag
- Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 39χρονου κρατούμενο των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας









