Ισραήλ/Ιράν! Τα τρία σενάρια αυτή την ώρα

Πιέζουν οι ΗΠΑ! Και το πιο σημαντικό στο τέλος...

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση κατά του Ιράν για την επίθεση με πυραύλους και drones. Εντούτοις, υπάρχουν διαφωνίες για τον χρόνο και την κλίμακα των αντιποίνων.

Πάντως, η κανονικότητα δείχνει να επιστρέφει στο Ισραήλ, καθώς μάλλον επιστρέφουν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην χώρα, με τα σχολεία να ενδέχεται να ανοίξουν!

Το 99% της επιτυχίας του Ισραήλ στην κατάρριψη των ιρανικών drones πιστώνεται, όπως μεταδίδεται, στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο οποίος χρειαζόταν μια επιτυχία, προκειμένου να βελτιώσει την θέση του στην κοινή γνώμη, μετά τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον του!

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ

Το πρώτο σενάριο πιθανής ισραηλινής επίθεσης κάνει λόγο για πλήγμα/πλήγματα σε μεγάλες υποδομές του Ιράν.

Δεύτερο σενάριο είναι η επίθεση στα σημεία από όπου έγινε η εκτόξευση των drones και των πυραύλων του Ιράν

Τέλος, το τρίτο σενάριο θέλει τους Ισραηλινούς να τηρούν ήπια στάση, μέχρι να αποκλιμακωθεί η ένταση, κάτι που δείχνουν να επιθυμούν και ο ΗΠΑ!

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μεγάλο κομμάτι του λαού του Ισραήλ, ζητά συνεχιστεί η ζωή, καθώς δεν αντέχει άλλο τέτοιο κλίμα! Ποιά είναι η «λύση» που θα δοθεί και θα την αποδεχθούν όλοι, προκειμλενου να απολαύσουν την ζωή τους με ασφάλεια!

«Ούτε η περιοχή, ούτε ο κόσμος αντέχουν κι άλλο πόλεμο», είπε άλλωστε στην εισήγηση με την οποία άρχισε η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο Γενικός Γραμματέας του Αντόνιο Γκουτέρες!

«Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Οι λαοί της περιοχής είναι αντιμέτωποι με αληθινό κίνδυνο πλήρους καταστροφικού πολέμου. Είναι ώρα να τον εξουδετερώσουμε και να αποκλιμακώσουμε. Είναι ώρα να δείξουμε την μέγιστη αυτοσυγκράτηση», υπογράμμισε.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- OFFICIAL WHITE HOUSE HANDOUT USA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί