Τουλάχιστον έξι βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν τις τελευταίες ώρες κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, όπως μεταδίδει το προσκείμενο στους αντάρτες Χούθι τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah που αποδίδει την ευθύνη για τις επιθέσεις σε Ισραήλ και ΗΠΑ.
Παρότι δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση, ο δημοσιογράφος του Axios Μπάρακ Ραβίντ ανέφερε επικαλούμενος Αμερικανό αξιωματούχο πως το Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομές εναντίον της Υεμένης σε συντονισμό με τις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι Times of Israel και το Channel 12 επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, επικαλούμενοι ισραηλινό αξιωματούχο.
Χθες Κυριακή, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε προαναγγείλει αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ.
Περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη βομβαρδίζονται σχεδόν καθημερινά από τις 15 Μαρτίου, όταν οι ΗΠΑ ξεκίνησαν εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον των ανταρτών, με σκοπό να τους υποχρεώσουν να σταματήσουν να απειλούν εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Από τον Νοέμβριο του 2023, οι Χούθι άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον του Ισραήλ και πλοίων – που θεωρούν ότι συνδέονται με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία –, διαμηνύοντας ότι ενεργούσαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.
(Με πληροφορίες από Times of Israel)
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photο: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ισόβια κάθειρξη και 26 χρόνια στον δράστη με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης
- Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η τρίχρονη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ – Οι γιατροί περιμένουν πώς θα αντιδράσει
- Κόντρα του Δήμου Αθηναίων με την κυβέρνηση για την «κοινωνική στέγαση»
- Κλιματικοί βάνδαλοι επιτέθηκαν κατά πίνακα του Χριστόφορου Κολόμβου, vid
- ΑΑΔΕ: Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των συνοριακών Τελωνείων Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής
- Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην άποψή της για το Παλαιστινιακό με στόχο τη λύση δύο κρατών
- Μητσοτάκης: Τι δήλωσε για το ΕΣΥ
- Εγκαινιάστηκε το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»
- Ρωσική διάψευση ισχυρισμού του Τραμπ για την οικονομία της «Αρκούδας»
- Τι θα γίνει με το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη; Αυτά δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος