Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ντανιέλ Νομπόα προωθεί αναθεώρηση του Συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί εκ νέου η εγκατάσταση ξένων στρατιωτικών βάσεων στην επικράτεια του κράτους των Άνδεων.
«Θα παρουσιάσουμε σχέδιο μερικής αναθεώρησης του Συντάγματος στο κοινοβούλιο το οποίο τροποποιεί ουσιαστικά το Άρθρο 5» του θεμελιώδους νόμου, το οποίο «απαγορεύει την εγκαθίδρυση ξένων στρατιωτικών βάσεων (…) για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε ο πρόεδρος προσθέτοντας πως «σε μια διεθνή σύρραξη, χρειαζόμαστε εθνική και διεθνή αντίδραση».
Το Σύνταγμα του Ισημερινού απαγορεύει την παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων ή ξένων εγκαταστάσεων για στρατιωτικούς σκοπούς στην επικράτεια της χώρας από το 2008.
Τον Ιανουάριο, ο κ. Νομπόα κήρυξε τον Ισημερινό σε κατάσταση «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης», εξαιτίας του κύματος βίας των συμμοριών που σαρώνει τη χώρα κι αποδίδεται σε συγκρούσεις ανάμεσά τους για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών.
«Ανοικοδομούμε τη χώρα που η αριστερά άφησε γονατισμένη, τη χώρα που μετατράπηκε σε λίκνο διακίνησης ναρκωτικών» και «μαφιών», με την «ψευδαίσθηση της εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε ο πρόεδρος σε βίντεο τραβηγμένο σε στρατιωτική βάση στη Μάντα.
Τη βάση αυτή στην παραθαλάσσια πόλη του Ισημερινού ήταν εγκατεστημένες οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, που δρούσαν στο πλαίσιο του λεγόμενου πολέμου κατά των ναρκωτικών. Όμως ο πρώην πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα απαίτησε οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη βάση να φύγουν το 2009.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
