Δεκατρείς κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε μια φυλακή του νοτιοδυτικού Ισημερινού, όπου πρόσφατα διαπράχθησαν πολλές δολοφονίες, ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία SNAI. Συνολικά, 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη φυλακή αυτή μέσα σε έναν μήνα.
Σύμφωνα με τη SNAI, τα αίτια των θανάτων αυτών θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία-νεκροτομή.
Οι σοροί βρέθηκαν την Κυριακή από αστυνομικούς που μπήκαν στη φυλακή της Ματσάλα αφού πυροδοτήθηκε ένας εκρηκτικός μηχανισμός στον εξωτερικό χώρο της.
Πριν από περίπου έναν μήνα, 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη φυλακή, ορισμένοι δια στραγγαλισμού. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε ένοπλες συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους άλλοι 14.
Οι φυλακές του Ισημερινού έχουν μετατραπεί σε άντρα αντίπαλων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. Από τις μεταξύ τους συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί σχεδόν 500 άνθρωποι από το 2021. Το 2024 οι φυλακές τέθηκαν υπό τον έλεγχο του στρατού, όταν ο πρόεδρος Ντανιέλ Ομπόα, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση ένοπλης σύγκρουσης με τις περίπου 20 εγκληματικές οργανώσεις που συνδέονται με διεθνή καρτέλ ναρκωτικών. Όμως τον περασμένο Αύγουστο, οκτώ από αυτές, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Ματσάλα, μεταφέρθηκαν στις αρμοδιότητες της αστυνομίας.
Οι χειρότερες ταραχές σε σωφρονιστικό ίδρυμα έγιναν το 2021, όταν περισσότεροι από 100 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε μια φυλακή του Γουαγιακίλ.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι αποφασίστηκε για τα γενέθλια του Τραμπ το 2026 και όχι μόνο
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ανέβασε το πρώτο βίντεό του στο TikTok προσπαθώντας να ανεβάει τη δημοτικότητά του
- Οι αγρότες έκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης- Χωρίς επιβάτες και οχήματα αναχώρησε το πλοίο «Διαγόρας»
- Αλλάζουν τα πράγματα και μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας! Μόνη και έρημη θα απομείνει η διεθνιστική Ευρώπη
- Χανιά: Άνοιξε το αεροδρόμιο αλλά οι αγρότες παραμένουν εντός του αερολιμένα- Σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις τους
- Ισημερινός: 13 κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί σε μια φυλακή – Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου τους
- Έρχεται σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Κατάρ με το Ριάντ – Θα εξυπηρετεί 10 εκατ. επιβάτες κατ’ έτος
- Σε λειτουργία η Β’ Φάση του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής – Πλήρης Ψηφιοποίηση της Διακίνησης Αποθεμάτων
- Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, σύμφωνα με τον Όρμπαν
- Πότε θα πουν στην Δύση την αλήθεια για την Ρωσία; Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός









