Ιράν: Συνελήφθησαν 11 αλλοδαποί ναυτικοί, κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο καυσίμων

Η ιρανική συνοριοφυλακή ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε ένα πλοίο με 382.000 λίτρα λαθραίων καυσίμων και συνέλαβε 11 αλλοδαπούς ναυτικούς, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση IRIB, χωρίς να διευκρινίσει τη σημαία του πλοίου και την εθνικότητα των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το πλοίο επιχειρούσε να περάσει λαθραία τα καύσιμα και κυρίως ντίζελ, με τη βοήθεια ενός ρυμουλκού στο νότιο Ιράν. «Οι συνοριοφύλακες συνέλαβαν 11 αλλοδαπούς υπόπτους και, κατά την έρευνα στο ρυμουλκό, βρέθηκαν 382.000 λίτρα ντίζελ», μετέδωσε το κανάλι.

Εδώ και πολλά χρόνια η Τεχεράνη προσπαθεί να περιορίσει το λαθρεμπόριο καυσίμων, ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας, που οδηγεί σε ελλείψεις κατά τόπους. Την Τρίτη ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση βενζίνης. Τις τελευταίες ημέρες σχηματίζονται μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια καυσίμων της Τεχεράνης.

Λόγω του ναυτικού αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ –σε αντίποινα για το μπλοκάρισμα των Στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη– οι εισαγωγές καυσίμων στο Ιράν δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση στη χώρα.

AΠΕ-ΜΠΕ/ photo: AΠΕ-ΜΠΕ- EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί