Η αμερικανική διπλωματία κάλεσε χθες Κυριακή τους υπηκόους των ΗΠΑ σε όλες τις χώρες του κόσμου να δείξουν «αυξημένη προσοχή», μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και τις απειλές της Τεχεράνης πως θα προχωρήσει σε αντίποινα.
Με ανακοίνωσή του, «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες σε όλο τον κόσμο να ασκούν αυξημένη προσοχή» και προειδοποιεί για «δυνητικές διαδηλώσεις εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ στο εξωτερικό».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε γιατί να μην υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο αμερικανός πρόεδρος έγραψε πως «δεν είναι πολιτικά ορθή η χρήση του όρου ‘αλλαγή καθεστώτος’, αλλά αν το σημερινό ιρανικό καθεστώς είναι ανίκανο ΝΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ, γιατί να μην υπάρξει αλλαγή καθεστώτος; MIGA!!! (σ.σ. Make Iran Great Again)», παραφράζοντας το σλόγκαν του MAGA (Make America Great Again, «Να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της»).
Ακολούθως μέσω άλλης ανάρτησης στην ίδια πλατφόρμα, ιδιοκτησία του, ο πρόεδρος Τραμπ ενημέρωσε πως «οι σπουδαίοι πιλότοι των B-2 μόλις προσγειώθηκαν, με ασφάλεια, στο Μιζούρι», ευχαριστώντας τους που έφεραν σε πέρας την αποστολή στο Ιράν.
Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωνε ότι η καταστροφή από τα «πλήγματα ακριβείας» στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι «μνημειώδης».
Οι ΗΠΑ αρνούνται πως έχουν εμπλακεί στον πόλεμο και λένε πως απλά διέπραξαν στοχευμένο χτύπημα από ψηλά.
Η αγωνία είναι διάχυτη…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-MAXAR TECHNOLOGIES
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Rolling Stones ακυρώνουν τα σχέδια για περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη το 2026
- «Ήρθε η ώρα να εξεταστεί μια γυναίκα για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ»
- Σαν σήμερα 17 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Τραμπ επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ στους πολίτες ακόμη 7 χωρών
- ΗΠΑ: Δεν γίνεται να ενταχθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 όσο έχει τους ρωσικούς S-400
- Ποιά είναι τα 6 μέτρα για το στεγαστικό που ανακοινώθηκαν από τη Βουλή
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου
- Εντείνει την οικονομική πίεση στην Βενεζουέλα ο Τραμπ – Τι έβαλε στο στόχαστρο
- «Πράσινο» φιάσκο; Εγκαταλείπουν στην Ε.Ε. την απαγόρευση των βενζινοκίνητων οχημάτων
- Γεωπολιτική «προώθηση» της Ρωσίας σε περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΠΙΤΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ









