Το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης έκλεισε στη διάρκεια της περασμένης νύχτας λόγω της πυκνής ομίχλης που κάλυπτε την πρωτεύουσα του Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.
Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 00:30 τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδος) «λόγω κακών καιρικών συνθηκών και περιορισμένης ορατότητας», σύμφωνα με το υπουργείο, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων INA.
Το Ιράκ, έχει πληγεί τις τελευταίες μέρες από πλημμύρες που προκλήθηκαν ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές, ιδιαίτερα στην αυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, στο βόρειο τμήμα του.
Αυτές στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 3 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, και προκάλεσαν ζημιές σε υποδομές. Γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη του Κιρκούκ με τη Βαγδάτη κατέρρευσε.
Άλλα δύο αεροδρόμια αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των πλημμυρών, αυτά στη Νατζάφ, νότια της Βαγδάτης, και στη Σουλεϊμανίγια, στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Οι ιρακινές αρχές ελπίζουν ότι οι βροχές αυτές θα επιτρέψουν να αμβλυνθούν τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία πλήττεται από την ξηρασία, ενώ η στάθμη των υδάτων στους τεχνητούς ταμιευτήρες βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1930.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ανακοίνωση της Επιθεώρησης Εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας
- Αυτό θα συμβεί εάν η Δεξιά αναλάβει τα ηνία της Γερμανίας
- Καμπάνια ΠΑΣΟΚ: Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική – Λύσεις για ποιοτική καθημερινότητα
- Αναβολή των κομματικών εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ έως και την Κυριακή
- Π. Μαρινάκης: Οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες κάνουν «καριέρα» πάνω σε τραγωδίες
- Ποιά μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα
- Επίσημη έκθεση για τη Μινεάπολη: Δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι
- Σχεδόν 1.400 πάνια αστρονομικά αντικείμενα εντόπισε μια ομάδα αστρονόμων με εργαλείο AI – Δείτε εικόνα
- Στο 1,74% το επιτόκιο των τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου
- Μάτι: Να απορριφθούν οι αιτήσεις μείωσης των ποινών των καταδικασθέντων για τη φονική πυρκαγιά πρότεινε η εισαγγελέας









