Ανείπωτη τραγωδία με ένα κοριτσάκι οκτώ ετών, που είχε μεταναστεύσει πρόσφατα στις ΗΠΑ από το Μεξικό, και το οποίο έχασε τη ζωή του στο Σικάγο κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συμμοριών, γεγονός που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στην αμερικανική μεγαλούπολη όπου το πρόβλημα της βίας αποτελεί γάγγραινα.
Η Μελίσα Ορτέγα, 8 ετών, περπατούσε μαζί με τη μητέρα της το Σάββατο το απόγευμα σε δρόμο του τρίτου μεγαλύτερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί. Παρά την προσπάθειά τους να βρουν κάλυψη, το παιδί χτυπήθηκε από δύο σφαίρες στο κεφάλι, αναφέρει έκθεση των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
Η αστυνομία θεωρεί πως στόχος των πυρών ήταν άνδρας 26 ετών με βαρύ ποινικό μητρώο, μέλος τοπικής συμμορίας που έχει εμπλακεί σε πόλεμο με άλλες δύο εγκληματικές οργανώσεις. Τραυματίστηκε από σφαίρα στην πλάτη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης.
«Δεν υπάρχουν λόγια για να αναφερθείς στον θάνατο ενός κοριτσιού οκτώ ετών», είπε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σικάγο, ο Ντέιβιντ Μπράουν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποσχόμενος ότι οι υπηρεσίες του θα κάνουν το παν εντός των δυνάμεών τους προκειμένου «να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δράστες του εγκλήματος».
(reader. gr / photo: video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Νετανιάχου διέταξε τον στρατό να “επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας” στον νότιο Λίβανο
- Την Τρίτη 31/3 η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών
- ΕΕ: Στήριξη στα ΗΑΕ από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – «Οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν»
- Στήριξη και από Μακρόν στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων για Πανάγιο Τάφο
- Στην Ιορδανία ο Ζελένσκι ζητώντας στήριξη από τις χώρες του Κόλπου, εν μέσω πολέμου
- Τα δύο «πρόσωπα» της δεξιάς τάξης πραγμάτων
- Συνομιλίες Τουρκίας, Αιγύπτου και Σ. Αραβίας με στόχο το άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ
- Νετανιάχου για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο: Δεν υπήρχε “κακόβουλη πρόθεση” (upd)
- Την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων εξέφρασε η Ιταλία μετά το περιστατικό στον Πανάγιο Τάφο
- Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στη Μ. Ανατολή λόγω ιρανικών απειλών









