ΗΠΑ: Στις 4 Μαρτίου 2024 θα δικαστεί ο Ντ. Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα δικαστεί στις 4 Μαρτίου 2024 στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020, την βαρύτερη κατηγορία που του έχει απαγγελθεί μέχρι σήμερα.

«Το κοινό δικαιούται μια γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση αυτού του ζητήματος», δήλωσε η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν, αφού ανακοίνωσε την απόφασή της. Νωρίτερα, η Τσάτκαν είχε προειδοποιήσει τους συνηγόρους του Τραμπ ότι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο που ζητούν για να προετοιμαστούν. Η Τσάτκαν κλήθηκε να βρει μια συμβιβαστική λύση μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών προτάσεων: ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ ήθελε να ξεκινήσει η δίκη στην Ουάσινγκτον στις 2 Ιανουαρίου και να μην διαρκέσει πάνω από τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Αντιθέτως, οι δικηγόροι του Τραμπ ζητούσαν να οριστεί δικάσιμος τον Απρίλιο του 2026, πολλούς μήνες μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, με το αιτιολογικό ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να μελετήσουν τα φερόμενα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η κυβέρνηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo EPA-ABACA POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί