Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες, Τρίτη, τη Λευκορωσία ότι θα αντιμετωπίσει «γρήγορα» και «αυστηρά» αντίποινα, αν επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να επιτεθεί στην Ουκρανία.
«Με τον ίδιο τρόπο που δηλώσαμε σαφώς στη Ρωσία ότι θα πληρώσει ακριβά» μια ενδεχόμενη εισβολή, «τις τελευταίες μέρες είπαμε επίσης σαφώς στη Λευκορωσία ότι, αν δώσει άδεια για τη χρήση του εδάφους της για μια επίθεση κατά της Ουκρανίας, θα υποστεί γρήγορα και αυστηρά αντίποινα από την πλευρά των ΗΠΑ και των συμμάχων μας» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις.
«Αν μια εισβολή ξεκινήσει από τη Λευκορωσία, αν οι Ρώσοι στρατιώτες στρατοπεδεύσουν μόνιμα στο έδαφός της, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε επίσης να αναθεωρήσει τη στάση του στις γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας» προειδοποίησε επίσης.
Την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν μέσω μπρα ντε φερ με τη Μόσχα, η Ουάσινγκτον εξέφρασε την ανησυχία της για ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του Συντάγματος στη Λευκορωσία, που θα επέτρεπε ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στην χώρα αυτή που συνορεύει με την Ουκρανία και την Πολωνία.
Επίσης Αμερικανοί αξιωματούχοι έκριναν ότι οι ρωσο-λευκορωσικές στρατιωτικές ασκήσεις που ανακοινώθηκαν από τη Λευκορωσία βρίσκονται «πολύ πέραν του φυσιολογικού» και μπορεί να προμηνύουν μια μόνιμη στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας σε αυτήν την πρώην σοβιετική δημοκρατία που παραμένει μια από τις πιο κοντινές συμμάχους της Μόσχας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όταν η τρέλα «φοράει νυφικό»: Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν παντρευτεί οι άνθρωποι
- Το ΑΠΘ «εκτοξεύεται» στο διάστημα με τον νανοδορυφόρο PeakSat
- Ευρώπη-Ουκρανία/Ιράν: Η πραγματικότητα σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη μετά το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Σοκ στην Αγία Παρασκευή: 19χρονος εκβίαζε ανηλίκους – Τους είχε αποσπάσει πάνω από 11.000 ευρώ
- Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο
- Απίστευτο: Οπαδός της Εθνικής Αγγλίας πουλάει το σπίτι του για να ακολουθήσει την ομάδα στο Μουντιάλ
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις









