ΗΠΑ: Πουλούσαν ναρκωτικά μέσω… dating apps

Δεκάδες άτομα κατηγορούνται ότι πωλούσαν ναρκωτικά σε εφαρμογές γνωριμιών και ότι έκρυβαν τις πωλήσεις τους με emojis και κωδικές ονομασίες, δήλωσαν την Πέμπτη οι αρχές της Φλόριντα.

Οι ντετέκτιβ του γραφείου του σερίφη της κομητείας Polk ισχυρίζονται ότι 52 άτομα χρησιμοποίησαν τρεις εφαρμογές – Grindr, Scruff και Taimi – για να πωλούν μεθαμφεταμίνες, κοκαΐνη, φαιντανύλη, μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά, ανέφερε το γραφείο του σερίφη σε δελτίο τύπου.

Μεταξύ των emojis που χρησιμοποιήθηκαν ήταν χωνάκια παγωτού και τούρτες γενεθλίων, δήλωσε ο σερίφης Grady Judd στους δημοσιογράφους. Η λέξη “Tina” χρησιμοποιήθηκε για τη μεθαμφεταμίνη, είπε.

Η μαριχουάνα ήταν το πιο συχνά πωλούμενο ναρκωτικό, με τους ερευνητές να αγοράζουν σχεδόν ενάμισι κιλό διαδικτυακά, ανέφερε το γραφείο του σερίφη. Η μεθαμφεταμίνη, με 280 γραμμάρια, ήταν η δεύτερη.

Το Grindr, το οποίο περιγράφει τον εαυτό του ως τη μεγαλύτερη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο για την LGBTQ κοινότητα, είδε περισσότερες πωλήσεις από τις άλλες δύο εφαρμογές, δήλωσε το γραφείο του σερίφη. Καμία από τις εταιρείες δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια το βράδυ της Πέμπτης.

Οι χρήστες έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν την εταιρεία ότι δεν κάνει αρκετά για την αστυνόμευση των παράνομων πωλήσεων ναρκωτικών. Ένας εκπρόσωπος του Grindr δήλωσε στο NBC News πριν από τρία χρόνια ότι η εταιρεία «απαγορεύει την προώθηση της χρήσης ναρκωτικών στα προφίλ των χρηστών» και ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν «ύποπτες και απειλητικές δραστηριότητες».

Ο Judd ανέφερε σε δήλωσή του ότι το γραφείο του ζήτησε τη συνεργασία των εταιρειών και συνεργάζεται μαζί τους για την “ευαισθητοποίηση” σχετικά με τις παράνομες πωλήσεις. Πρόσθεσε ότι οι εταιρείες είχαν απαγορεύσει σε ορισμένους υπόπτους που προσπαθούσαν να πουλήσουν ναρκωτικά. Οι χρήστες είχαν επίσης αναφέρει τις πωλήσεις, είπε.

Το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι μια πληροφορία τον Ιούλιο προκάλεσε την έρευνα, η οποία ονομάστηκε «Swipe Left for Meth». Οι ντετέκτιβ δημιούργησαν μυστικά προφίλ και «διαπίστωσαν ότι ήταν σχετικά εύκολο να ξεκινήσουν συνομιλίες», δήλωσε το γραφείο του σερίφη.

«Ήταν σαφές κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και των επακόλουθων αγορών ναρκωτικών ότι οι πρωταρχικοί σκοποί των υπόπτων για την παρουσία τους στην εφαρμογή γνωριμιών ήταν να πουλήσουν ναρκωτικά – όχι να βρουν ταίρι», δήλωσε το γραφείο του σερίφη.

ethnos/ photo pixabay

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί