Ο ηθοποιός Τζον Σνάιντερ, 63 ετών, απάντησε σε καταχώριση που είχε κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπάιντεν γράφοντας, «κ. Πρόεδρε, πιστεύω πως είσαι ένοχος προδοσίας και θα πρέπει να απαγχονιστείς δημοσίως. Ο γιος σου επίσης. Η απάντησή σου είναι…;»
Ο Σνάιντερ ήταν πρωταγωνιστής της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς των χρόνων του 1980 «Οι Ντιουκς» (The Dukes of Hazzard) για δύο αδέλφια που ζούσαν σε μια φανταστική κομητεία της Τζόρτζια. Υποδυόταν τον Μπορεγκάρ «Μπο» Ντιουκ, ο οποίος είχε το ίδιο όνομα με τον στρατηγό του αμερικανικού Εμφυλίου Π. Τζ. Τ. Μπορεγκάρ.
Η ανάρτηση του Σνάιντερ αφορούσε μήνυμα του Μπάιντεν νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο οποίο ο πρόεδρος καταφερόταν εναντίον του ρεπουμπλικάνου και πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που είναι το φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές της ερχόμενης χρονιάς.
Ο Μπάιντεν ανέφερε πως ο Τραμπ «δημιουργεί πολλές απειλές για τη χώρα μας… αλλά η μεγαλύτερη είναι αυτή που δημιουργεί για τη δημοκρατία μας. Αν το χάσουμε αυτό, χάνουμε τα πάντα».
Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες είδαν την απάντηση του Σνάιντερ πριν αυτή διαγραφεί.
Μερικά ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η Secret Service (Μυστική Υπηρεσία), η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του προέδρου και της οικογένειάς του, έχει αρχίσει έρευνα για το θέμα.
Ο εκπρόσωπος της Secret Service, Στίβεν Κόπεκ δήλωσε πως η υπηρεσία «έχει γνώση των σχολίων που έγιναν από τον κ. Σνάιντερ», όμως δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει πως διεξάγεται έρευνα, «διότι αυτή είναι η τακτική που εφαρμόζεται».
«Μπορούμε ωστόσο να πούμε ότι η Secret Service ερευνά όλες τις απειλές που σχετίζονται με αυτούς που προστατεύουμε», πρόσθεσε ο Κόπεκ.
Ο καλλιτεχνικός πράκτορας του Σνάιντερ και το πρακτορείο που τον εκπροσωπεί δεν απάντησαν άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Ο Σνάιντερ ισχυρίσθηκε μιλώντας στον ιστότοπο Deadline πως τα σχόλιά του παρερμηνεύθηκαν.
«Οπωσδήποτε δεν έκανα έκκληση για μια πράξη βίας ούτε απείλησα ένα πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως είχαν κάνει πολλές διασημότητες στο παρελθόν», υποστήριξε. «Προτείνω να ξαναδιαβάσετε την ανάρτησή μου».
Ο ίδιος ανέφερε πως «δικαιούται» να έχει την άποψή του, προσθέτοντας πως «μερικοί από τους ηγέτες του έθνους μας στην Ουάσινγκτον έχουν χάσει το δρόμο τους».
Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως πήρε τις πληροφορίες για το παρόν τηλεγράφημά του από τους Los Angeles Times.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixbay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ