Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ανέφερε ότι είχε «μια πολύ παραγωγική» συζήτηση με τη Σεϊνμπάουμ, με επίκεντρο «τα σύνορα και το εμπόριο». Πρόσθεσε ότι θα επικοινωνήσουν ξανά σύντομα και θα οργανώσουν δια ζώσης συναντήσεις στις χώρες τους.
Η Σεϊνμπάουμ από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση ήταν «εγκάρδια και παραγωγική». Στο θέμα της ασφάλειας «συμφωνήσαμε και οι δύο ότι τα πράγματα πάνε καλά», είπε στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, μολονότι στα μέσα του μηνός ο Τραμπ απείλησε με μια «χερσαία επίθεση εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών», ιδίως στο Μεξικό.
Η αριστερή πρόεδρος πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η αναθεώρηση» της συνθήκης ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Καναδά, των ΗΠΑ και του Μεξικού (USCAM).
Ο Καναδάς και το Μεξικό, οι οικονομίες των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, απειλούνται από την προστατευτική πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ. Το διακύβευμα και για τις δύο χώρες είναι να επαναδιαπραγματευτούν όσο πιο ευνοϊκούς όρους μπορούν στο πλαίσιο της USCAM, την οποία ο Τραμπ απορρίπτει ως «ασήμαντη» για την αμερικανική οικονομία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EFE
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Σ. Αραβία προειδοποιεί ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει με στρατιωτικά μέσα τις επιθέσεις του Ιράν
- Ηλεκτρονικό εμπόριο: 6 σημεία που αλλάζουν τον τρόπο συνεργασίας των επιχειρήσεων
- Μέση Ανατολή: Έκκληση Μακρόν να ανασταλούν τα πλήγματα εναντίον «πολιτικών υποδομών»
- Ιρανός πρόεδρος για πόλεμο: Ίσως οδηγηθούμε σε «ανεξέλεγκτες συνέπειες»
- Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να αυξάνονται, εν μέσω της κλιμάκωσης στην Μέση Ανατολή
- Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κι άλλο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Μαρτίου
- Ο Κέβιν Σπέισι κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία με 3 άνδρες που τον κατηγορούσαν για σεξουαλική κακοποίηση
- Μ. Ανατολή: Ο μέχρι στιγμής φόρος αίματος από τον 20ήμερο πόλεμο








